Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Οι ανάγκες των “αγανακτισμένων” της Θεσσαλονίκης

Οι ανάγκες των “αγανακτισμένων” της Θεσσαλονίκης

Λαϊκή συνέλευση πραγματοποίησαν σήμερα οι διαδηλωτές της συμπρωτεύουσας, στο Λευκό Πύργο.

Συνεχίζουν ακάθεκτοι για 7η συνεχή μέρα οι “αγανακτισμένοι” της Θεσσαλονίκης. Χωρίς να πτοοούνται από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες συγκεντρώνονται κάτω από το Λευκό Πύργο καθημερινά και μάλιστα κάποιο μένουν εκεί σε αντίσκηνα που έχουν στήσει.

Οι “αγανακτισμένοι” πληθαίνουν μαζί με τα πανό, τα πλακάτ και τα συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης, των πολιτικών και του μνημονίου. Όπως και στις υπόλοιπες πόλεις ηις Ελλάδας, έχουν οργανωθεί σε ομάδες για να μπορούν να είναι πιο λειτουργικοί.

Οι ομάδες είναι οι εξής: Ανέργων-Συμβασιούχων, Υγείας, Παιδείας, Γενικών Προτάσεων, ΑΜΕΑ. Επίσης, έχουν δημιουργηθεί οι εξής ομάδες εργασίας: Καθαρισμού, Περιφρούρησης και Διανυκτέρευσης, Κατασκευών-Βαρέος εξοπλισμού, Διαδικτύου (Τύπου, ψηφιακών φωτογραφιών, ηλεκτρονικών υποδομών), μεταφράσεων, οργάνωσης συζητήσεων, παιδότοπου, νομικής-οικονομίας, προμηθειών-καταγραφής υλικού, καλλιτεχνικών, γραμματείας.

Σε καλέσματα στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης προχώρησε η ομάδα προώθησης των “αγανακτισμένων” σήμερα με ενημερωτική παρέμβαση στον πεζόδρομο του δημαρχείου στην Καλαμαριά, στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου και 25ης Μαρτίου, στο Ιπποκράτειο, στην Καμάρα, στην Πλατεία Επταλόφου, στην πλατεία Ευόσμου, στο Ρολόι στη Νεάπολη, στο Πνευματικό Κέντρο Πολίχνης, στα γραφεία του ΟΑΕΔ στην οδό Παπαναστασίου, στο εργοστάσιο Πετζετάκις και στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Ωστόσο όλες αυτές τις μέρες έχουν προκύψει και ανάγκες σε προμήθειες. Με ανακοίνωση που εξέδωσαν, σύμφωνα με την εφημερίδα “Αγγελιοφόρος”,  ζητούν μαύρες σακούλες, κίτρινη κορδέλα (περιτυλίγματος), άσπρη και κόκκινη ταινία, τέντες, σκηνές, σεντόνια, πανιά, χρώματα, φακούς, εξοπλισμό φωτισμού, χαρτόνια, καρέκλες, τραπέζια, νερό, φαγητό, καφέ, πλαστικά ποτήρια, laptop, 3G Internet, πάσσαλους για στηρίγματα, γάντια μιας χρήσης, σπάγγο, σχοινί, κολλητική ταινία, ψαλίδια, κοπίδια.

Διαβάστε επίσης: Πιστοί στο ραντεβού τους οι Αγανακτισμένοι

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε