Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι επιχειρηματίες στην περιφέρεια ψάχνουν τη ρευστότητα

Οι επιχειρηματίες στην περιφέρεια ψάχνουν τη ρευστότητα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.02.2013 | 22:57
Πρώτη δημοσίευση: 11.02.2013 | 22:57

Ρευστότητα μέσα από τις ευκαιρίες που παρέχει το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα αναζητήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα οι επιχειρηματίες της Πιερίας που δραστηριοποιούνται κυρίως στους τομείς του τουρισμού και της αγροτικής οικονομίας.

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε σε ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Πιερίας κατά την οποία ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, το χαρακτήρισε ως το τελευταίο μεγάλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την ιδιωτική οικονομία. Όπως ανακοινώθηκε, από τα κονδύλια που προβλέπονται και θα φτάσουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ, τα 90 θα δοθούν στην Κεντρική Μακεδονία και ειδικότερα στους τομείς της μεταποίησης, του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών.

Ευκαιρίες ανοίγονται και για νέους ανέργους που μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους προκειμένου να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις. Η υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών θα ξεκινήσει για όλους τους ενδιαφερόμενους στις 25 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 25 Απριλίου. Σε ό,τι αφορά το λιανικό εμπόριο , έγινε γνωστό ότι θα «ανοίξει» νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, οι λεπτομέρειες για το οποίο θα ανακοινωθούν το 2014.

Κατά τη συνάντηση του κ. Τζιτζικώστα με φορείς της Πιερίας τέθηκε, άλλωστε, το θέμα των διοδίων του Αιγινίου για το οποίο ο περιφερειάρχης έχει ζητήσει τη διεξαγωγή διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το αμάξι απ' την... Περσία, πιάστηκε στην Πιερία

Χατζηδάκης: Πιάσαμε το στόχο για το ΕΣΠΑ

Έτσι θα γίνει το ΕΣΠΑ πιο γρήγορο


   Διαδώστε αυτό το άρθρο