Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Οι ληστές του Πηλίου σκορπίζουν τον τρόμο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Είναι το δίδυμο ληστών που “χτυπά” ηλικιωμένα άτομα, τους παίρνει τα χρήματα ενώ δυστυχώς η βία δε λείπει από τις επιθέσεις τους στο Ανατολικό και Νότιο Πήλιο…

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών μελετούν προσεκτικά τις κινήσεις των ληστών με στόχο τον εντοπισμό τους.

Πιο πρόσφατη επίθεσή τους είναι σε μονοκατοικία ηλικιωμένου ζευγαριού στα Πλατανίδια, όπως διαβάζουμε στο taxydromos.gr
Θύματα, μια 60χρονη γυναίκα και ο 71χρονος σύζυγός της. Βρέθηκαν με τους ληστές μέσα στο ίδιο τους το σπίτι και με την απειλή όπλου και μαχαιριού, αναγκάστηκαν να τους δώσουν κοσμήματα αξίας 1.500 ευρώ, τα κινητά τηλέφωνά τους και 420 ευρώ που είχαν στο σπίτι.

Οι δράστες, την ώρα που έφευγαν, ξήλωσαν το καλώδιο του σταθερού τηλεφώνου για να μη μπορεί το ζευγάρι να ειδοποιήσει την αστυνομία, μέχρι να απομακρυνθούν οι ληστές.

Πιθανότατα, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που στις 3 Οκτωβρίου λήστεψαν 84χρονο βοσκό και τον αλλοδαπό βοηθό του στην Άνω Γατζέα.

Βασάνισαν τα θύματά τους για να τους αρπάξουν τα λιγοστά χρήματα που είχαν στην κατοχή τους, συνολικά 200 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα κυνηγετικό όπλο.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται, το όπλο με το οποίο απείλησαν το ζευγάρι στα Πλατανίδια, να είναι το όπλο που έκλεψαν από το βοσκό.

Το τρίτο περιστατικό, πάλι με δράστες δύο άνδρες με καλυμμένα πρόσωπα, έγινε στη Νταμούχαρη στις 22 Σεπτεμβρίου. Δύο άγνωστοι τις πρώτες πρωινές ώρες, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, παραβίασαν παράθυρο μονοκατοικίας, όπου μένει μόνη της η 80χρονη.
Την οδήγησαν με τη βία στην τουαλέτα της μονοκατοικίας της και ερεύνησαν όλα τα δωμάτια, εντοπίζοντας το χρηματικό ποσό 3.500 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά αξίας 2.000 ευρώ.

Η ηλικιωμένη έμεινε περισσότερες από 12 ώρες αβοήθητη, κλειδωμένη στην τουαλέτα, μέχρι τη στιγμή που το σπίτι της επισκέφθηκε οικείο πρόσωπο και την απελευθέρωσε!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε