Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Οι περικοπές των πόρων για την τοπική αυτοδιοίκηση ξεπερνούν το 60% καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISI

Την δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι δήμοι με τις εξοντωτικές περικοπές που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γ. Κωτσός, κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης των μελών της που έγινε στην Λάρισα, ενόψει του εκτάκτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ Κωτσός, “συνυπολογίζοντας την ΣΑΤΑ με τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) μπορούμε να μιλάμε για περικοπές που σε περιπτώσεις ξεπερνάνε το 60%. Εάν αναλογιστεί κανείς την κρίση αξιών, την κοινωνική κρίση, την απόλυτη φτώχεια και τις προσπάθειες που καταβάλλουμε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση για να δώσουμε μια μικρή ελπίδα και ανακούφιση στους συμπολίτες μας , τότε θα έβγαζε το συμπέρασμα ότι τα οικονομικά της Τ.Α., όχι μόνο δεν πρέπει να μειωθούν αλλά αντίθετα θα έπρεπε να διπλασιασθούν”.

Παρόλα αυτά, συνέχισε, με όλες τις ατέλειες και τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης, με την ελλιπή στελέχωση των Δήμων και τα πενιχρά οικονομικά τους, οι “προσπαθούμε σε καθημερινή βάση να δείξουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο και να πούμε στους συμπολίτες μας ότι «εμείς είμαστε εδώ” για όλα, ακόμα και για θέματα που δεν είναι της αρμοδιότητας μας» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας. 

Τα ζητήματα που προτάσσει η Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Θεσσαλίας, όπως αυτά θα διατυπωθούν και από τον κ. Κωτσό στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ είναι: η διεκδίκηση ισότιμης σχέσης μεταξύ κράτους και Αυτοδιοίκησης, η απόδοση στο ακέραιο των παρακρατηθέντων στην Τ.Α. εκ μέρους της κυβέρνησης, η βελτίωση της καταστατικής θέσης των αιρετών, η απόδοση ποσών που αφορούν στις μεταφερόμενες δομές και άλλα οικονομικά και διοικητικά ζητήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε