Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Οικογένειες Σύρων προσφύγων φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο στο Ρίο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Ρίου φιλοξενούνται οικογένειες Σύρων προσφύγων με μικρά παιδιά, που περιμένουν την απόφαση για το ποια χώρα της Ευρώπης θα τους δεχθεί. Η φιλοξενία των προσφύγων εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, οι οποίοι έχουν υποβάλλει αίτημα μετεγκατάστασης.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Γεωργία Τζανάκου, η οποία είναι η συντονίστρια του προγράμματος που υλοποιείται από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS, οι Σύροι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο διαθέτουν όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα και έχουν υποβάλλει αίτημα μετεγκατάστασης. 

Όλες οι οικογένειες, πριν έλθουν στο Ρίο, φιλοξενούνταν σε καταυλισμούς στα Ιωάννινα και τη Βόρεια Ελλάδα και θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο, που έχει μισθωθεί από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, μέχρι να αποφασισθεί σε ποια χώρα θα εγκατασταθούν. 

Όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, η κ. Τζανάκου τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: “Εμείς βρισκόμαστε στο ξενοδοχείο μαζί με κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και διερμηνείς, προκειμένου να καλύψουμε τις βασικές τους ανάγκες και την ψυχολογική τους υποστήριξη. Φροντίζουμε για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών και τα βοηθάμε στην εκμάθηση ξένων γλωσσών”.

“Βρισκόμαστε δίπλα στους πρόσφυγες για να καταγράψουμε τις ανάγκες τους και να τους βοηθήσουμε, ώστε η καθημερινότητά τους να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη”, πρόσθεσε. Ακόμη σημείωσε πως έχει προγραμματιστεί από την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ η φιλοξενία και άλλων προσφύγων, στο ξενοδοχείο του Ρίου, οι οποίοι τώρα διαμένουν σε άλλες περιοχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε