Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Οικολογικό σπίτι κατασκευάζεται στο Βάμο Χανίων

Βασικό υλικό του είναι ο πηλός και θα είναι έτοιμο μέσα στο 2011.

Στόχος της προσπάθειας είναι να φέρει τους ανθρώπους σε επαφή με τον πηλό, ώστε να περάσει στη συνείδησή τους ότι τα κτίρια, στα οποία μένουμε και δραστηριοποιούμαστε, μπορούν να φτιαχτούν από αυτό το υλικό και να εναρμονιστούν με το φυσικό περιβάλλον.

Η οικολογική κατασκευή θα είναι μοναδική και θα περιλαμβάνει πλιθιές, ξύλινο σκελετό και αχυρόμπαλες. Η οροφή θα είναι φυτευτό δώμα και το κτίριο θα τροφοδοτείται ενεργειακά από φωτοβολταϊκά, που θα τοποθετηθούν στη στέγη του. Το νερό θα συλλέγεται και θα επαναχρησιμοποιείται, αποτελώντας ζωντανό παράδειγμα εξοικονόμησης νερού.

Το οικολογικό κτίριο ήταν ένα από τα θέματα, τα οποία αναπτύχθηκαν στο πρώτο Σεμινάριο Επιχειρηματικής Αειφορίας της πρώτης Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Βιώσιμης Ανάπτυξης (ESA) στην Κρήτη, το οποίο έγινε με τη συμμετοχή επιχειρηματιών και ακαδημαϊκών από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αθήνα, το Ηράκλειο και τα Χανιά.

 Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα έρευνας που έγινε τον Μάρτιο του 2011, σε δείγμα 120 εταιρειών από την Αθήνα και την Κρήτη, η οποία επιβεβαίωσε, ότι οι ιδιοκτήτες και τα στελέχη των επιχειρήσεων στην Ελλάδα επιθυμούν περισσότερη εκπαίδευση και κατάρτιση, σχετικά με τη βιώσιμη και παράλληλα κερδοφόρα διαχείριση των επιχειρήσεών τους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στην Ελλάδα υπάρχει έλλειψη καλής ποιότητας πληροφόρησης, σχετικά με την Αειφόρο Επιχειρηματικότητα και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, όπως και έλλειψη γνώσης για τη σωστή εφαρμογή της αειφορίας στις επιχειρήσεις.    

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε