Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία των συνταξιούχων στη Θεσσαλονίκη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τη διαμαρτυρία έκαναν συνταξιούχοι του σωματείου “Η Συσπείρωση”, έξω από το Διοικητήριο, για τις χαμηλές συντάξεις και για την κατάσταση στη δημόσια υγεία και στην περίθαλψη.

Οι συνταξιούχοι επέδωσαν ψήφισμα, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι “οι επικουρικές συντάξεις, με την τελευταία μείωση, έφτασαν στο σημείο να είναι μικρότερες από τις εισφορές που δίναμε ως εργαζόμενοι”, ενώ επισημαίνεται ότι η κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ, στα πολυιατρεία του ΙΚΑ και στα νοσοκομεία της πόλης, είναι “επιεικώς απαράδεκτη”, με χρονοτριβή στα ραντεβού, με ελλείψεις ιατρικών ειδικοτήτων και με πολύμηνη αναμονή για προγραμματισμένες εγχειρήσεις.

Σημειώνεται επίσης, ότι “το νοσοκομείο ψυχικής υγείας, παρά τις υποσχέσεις, παραμένει κλειστό” εντείνοντας τα προβλήματα συνταξιούχων και οικογενειών που έχουν συγγενείς με ψυχικά νοσήματα. Το ψήφισμα κοινοποιείται στον πρωθυπουργό, στον υπουργό Υγείας και στην υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης). Παρέμβαση υποστήριξης στους συνταξιούχους πραγματοποίησε και κλιμάκιο της “Λαϊκής Ενότητας”.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

“Λύση δεν είναι οι περικοπές, αλλά η μείωση της ανεργίας, η αύξηση των μισθών άρα και των εισφορών, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής” δήλωσε η πρώην βουλευτής και στέλεχος της ΛΑΕ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε