Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Ολοκληρώθηκε η μηχανοκίνητη πορεία ιδιοκτητών ταξί της Θεσσαλονίκης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η κινητοποίηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών.

Λίγο μετά την άκαρπη συνάντηση των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί με τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση, στην Αθήνα, οι αυτοκινητιστές της Θεσσαλονίκης πήραν την απόφαση να κινηθούν με τα οχήματά τους προς τη Χαλκιδική -πιθανότατα έως τα Νέα Μουδανιά- εκφράζοντας έτσι την αγανάκτησή τους για αυτήν την εξέλιξη.

Η πομπή των αυτοκινητιστών ξεκίνησε περί τις 5 το απόγευμα κι έφτασε έως τον κόμβο της Πορταριάς, κοντά στα Νέα Μουδανιά, απ’ όπου επέστρεψε -με κανονικές ταχύτητες- στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την Τροχαία, στην πορεία συμμετείχαν εκατοντάδες ιδιοκτήτες ταξί με τα οχήματά τους, τα οποία νωρίτερα ήταν παραταγμένα στην περιοχή του “Cosmos”, όπου και ελήφθη η απόφαση για την πραγματοποίηση της πορείας.

Στη διάρκεια της μηχανοκίνητης πορείας προκλήθηκαν τεράστια προβλήματα στον παραπάνω οδικό άξονα, τη στιγμή, μάλιστα, που είχε ξεκινήσει η έξοδος των εκδρομέων του Σαββατοκύριακου και των εκδρομέων του Αυγούστου προς Χαλκιδική. Η Τροχαία βρισκόταν επί ποδός και κατηύθυνε την κίνηση των οχημάτων μέσω εναλλακτικών διαδρομών.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, μετά τα προβλήματα που προκλήθηκαν εξαιτίας της αιφνιδιαστικής απόφασης των ιδιοκτητών ταξί της Θεσσαλονίκης να κινηθούν με τα οχήματά τους έως τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα και κατά τη διάρκεια της συνάντησης των αυτοκινητιστών με τον υπουργό Γ. Ραγκούση, αυτοκινητιστές της Θεσσαλονίκης είχαν συγκεντρωθεί στο πλακόστρωτο της πλατείας του Λευκού Πύργου, αναμένοντας τα αποτελέσματα αυτής.

Διαβάστε επίσης:

Ταξί: Χτυπούν όσα ΜΜΕ δεν τους αρέσουν – Επεισόδια στο λιμάνι

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε