Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ολονύχτια επιχείρηση για το φλεγόμενο πλοίο κοντά στη Ρόδο!

ΦΩΤΟ από rodiaki
ΦΩΤΟ από rodiaki

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε μία από τις κύριες μηχανές του φορτηγού οχηματαγωγού πλοίου «med star» σημαίας Κύπρου, δύο ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου, ενώ κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας από το νησί αναμένεται να μεταφερθεί στο οχηματαγωγό, προκειμένου να κάνει μία πρώτη εκτίμηση της κατάστασης.

Το πλοίο που είχε αναχωρήσει από τη Ρόδο με προορισμό τη Σαντορίνη, μεταφέρει 33 φορτηγά ενώ επέβαιναν συνολικά σε αυτό 30 άτομα πλήρωμα και δύο οδηγοί φορτηγών-όλοι ‘Ελληνες. Είκοσι από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν με λέμβο καλά στην υγεία τους στο λιμάνι της Ρόδου, ενώ δώδεκα μέλη πλήρωμα παρέμειναν επί του πλοίου προκειμένου να συμβάλλουν στην κατάσβεση της φωτιάς.
Στο σημείο όπου βρίσκεται το Med star βρίσκονται παραπλέοντα πλοία, πυραυλάκατος του πολεμικού ναυτικού και ελικόπτερο super puma.
Πιθανότατα όταν η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς ολοκληρωθεί πλήρως το πλοίο θα ρυμουλκηθεί στο λιμάνι της Ρόδου.

 

Λαμπάδιασε η μία μηχανή του πλοίου

 

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο μηχανοστάσιο του φορτηγού πλοίου “med star” σημαίας Κύπρου, ενώ έπλεε πολύ κοντά στις ακτές της Ρόδου και συγκεκριμένα δύο ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του νησιού. Η φωτιά ξέσπασε από αδιευκρίνιστη αιτία σε μία από τις κύριες μηχανές και μετά τις 22:00 το βράδυ οι 31 άνθρωποι που ήταν μέσα, προχώρησαν σε εγκατάλειψη του πλοίου.

Είχε αναχωρήσει νωρίτερα φορτωμένο με φορτηγά οχήματα και μέσα σε αυτό εκτός από το πλήρωμα, ήταν και ένας οδηγός από τη Ρόδο με προορισμό τη Σαντορίνη. Στο σημείο που είναι το φλεγόμενο πλοίο πήγαν τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερο super puma της πολεμικής αεροπορίας. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του OnAlert στο σημείο έσπευσε και η πυραυλάκατος ΠΕΖΟΠΟΥΛΟΣ. Η πυραυλάκατος του ΠΝ συντονίζει τις ενέργειες στην περιοχή που βρίσκονται τα πλωτά και το ελικόπτερο.

Στο ενιαίο συντονιστικό κέντρο έρευνας και διάσωσης, από την πρώτη στιγμή του συμβάντος βρίσκεται ο Α’ υπαρχηγός του λιμενικού σώματος, αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης και ανώτερα στελέχη του σώματος. Για το συμβάν ενημερώνεται διαρκώς ο αρχηγός του λιμενικού σώματος, Σταμάτιος Ράπτης και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, rodiaki

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε