Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Ομαδική παραγγελία πατάτας στη Σπάρτη – Στο “χορό” μπαίνουν και οι Σερραίοι πατατοπαραγωγοί

Θα διαθέτουν τις πατάτες τους, χωρίς μεσάζοντες στους καταναλωτές…

Με πρωτοβουλία του Σερραίου καθηγητή της Γεωπονικής Σχολής Χρήστου Καμενίδη την περασμένη Δευτέρα και σήμερα, παραγωγοί της Βροντούς και της Ορεινής πούλησαν 100 τόνους πατάτας στην τιμή των 25 λεπτών το κιλό, σε ειδικό χώρο που στήθηκε έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών (ΚΕΔΗΣ) Γιάννη Δήμου, την ερχόμενη Πέμπτη πρόκειται να σταλόυν και στη Νάυπακτο περισσότεροι από 25 τόνοι σερραϊκής πατάτας, με τιμή πώλησης 33 λεπτά το κιλό λόγω της χιλιομετρικής απόστασης.

Η διάθεση της πατάτας θα συνεχιστεί και στη Θεσσαλονίκη, όπου θα δοθούν επιπλέον 50 τόνοι πατάτας, ενώ στις Σέρρες πρόκειται να διατεθούν, το προσεχές Σάββατο, 75 τόνοι, με κέντρο διάθεσης το στρατόπεδο Παπαλουκά.

«Σειρά έχει τώρα το σερραϊκό λάδι, καθώς έχουν προκύψει ήδη ενδιαφερόμενοι παραγωγοί και καταναλωτές» σύμφωνα με τον κ. Δήμου, ο οποίος τονίζει πως μέχρι στιγμής οι πατατοπαραγωγοί των Σερρών δεν έχουν δεχθεί καμιά ενόχληση ή πίεση από τους μεσάζοντες που διέθεταν μέχρι πρότινος το προϊόν τους.

Σπάρτη: Ο δήμος οργανώνει ομαδική παραγγελία πατάτας Τριπόλεως

Το κίνημα της πατάτας μεταφέρθηκε και στην νότια Ελλάδα. Ετσι, με πρωτοβουλία του δήμου Σπάρτης, οργανώνεται ομαδική παραγγελία πατάτας Τριπόλεως, απευθείας από παραγωγούς στα Βούρβουρα Αρκαδίας για τους πολίτες του δήμου.

Οι παραγγελίες αφορούν συσκευασίες των 20 κιλών οι οποίες αγοράζονται απευθείας από τον παραγωγό στην τιμή των 6 ευρώ ανά 20κιλο συσκευασίας και ο πρώτος κύκλος των παραγγελιών θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 14 Μαρτίου τόσο στην έδρα του δήμου όσο και στις έξι δημοτικές ενότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πού θα βρείτε αγροτικά προϊόντα χωρίς μεσάζοντες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε