Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ορεστιάδα: Στο “σκαμνί” οι δύο τελωνειακοί που έπιασε το ΣΔΟΕ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στο μονομελές πλημμελειοδικείο της Ορεστιάδας, ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης του διευθυντή του και του προϊσταμένου του τμήματος δικαστικών του τελωνείου της περιοχής, που κατηγορούνται για τα αδικήματα της “απιστίας προς την υπηρεσία” και της “απείθειας”.

Οι δύο τελωνειακοί υπάλληλοι συνελήφθησαν από άνδρες του ΣΔΟΕ, κατηγορούμενοι για αδικήματα που αφορούν εκτελωνισμό εμπορευμάτων που εισαγόταν από την Τουρκία, χωρίς να αποδίδεται το σύνολο του ΦΠΑ και των τελών, με συνέπεια να ζημιώνεται το ελληνικό δημόσιο.

Η υπόθεση αφορά φορτηγό διεθνών μεταφορών που μπήκε στη χώρα μας από το μεθοριακό σταθμό Κήπων, το οποίο έλαβε πιστοποιητικά τράνζιτ από το τελωνείο Ορεστιάδας και ενώ κατευθυνόταν προς Βουλγαρία, χωρίς δικαιολογία επέστρεψε ξανά στην Ελλάδα.

Από την έρευνα του ΣΔΟΕ προέκυψε ότι στην υπόθεση παρενέβησαν τελωνειακοί υπάλληλοι ενώ το δημόσιο από τη μη καταβολή δασμών και ΦΠΑ, έπαθε ζημία 4.000 ευρώ.

Παράλληλα οι άνδρες του ΣΔΟΕ κάνουν έρευνα και για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις που αφορούν απώλειες εσόδων από το συγκεκριμένο τελωνείο.

Διαβάστε ακόμα:

Αλεξανδρούπολη: Στα πράσα δύο υψηλόβαθμοι τελωνειακοί – Αύριο περνούν αυτόφωρο

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε