Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Οργή και λάσπη στο Μεσολόγγι – Πλημμύρες, ζημιές και κατολισθήσεις – Ζευγάρι έπεσε στη θάλασσα για να σωθεί! [pics, vid]

Οργή και λάσπη στο Μεσολόγγι – Πλημμύρες, ζημιές και κατολισθήσεις – Ζευγάρι έπεσε στη θάλασσα για να σωθεί! [pics, vid]

– Απέραντη… λιμνοθάλασσα το Μεσολόγγι λόγω της δυνατής νεροποντής
– Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε ο δήμος
– Ανυπολόγιστες ζημιές, εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική
– Οργισμένοι οι κάτοικοι καταγγέλλουν ολιγωρία και αδυναμία των αρμόδιων φορέων
– Κατέρρευσε… πλαγιά στη Γλύφα, πτώσεις βράχων σε σπίτια
– Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την περιοχή

Τεράστιες καταστροφές άφησε πίσω της η κακοκαιρία στο Μεσολόγγι, με την κατάσταση ωστόσο να ομαλοποιείται σιγά σιγά, αφήνοντας όμως πίσω ζημιές, τόνους λάσπης και οργισμένους κατοίκους…

Οι ζημιές στις περιουσίες δημοτών είναι τεράστιες σε όλο το μήκος και το πλάτος της πόλης.

Στο κέντρο, στην οδό Κύπρου (όπου δεν δούλευε το αντλιοστάσιο για αρκετές ώρες), στο Ραδιομέγαρο, στα Ταμπακαριά, την Ζεστή, τον Άγιο Δημήτριο, την οδό Ναυπάκτου κ.α. κάτοικοι είδαν το βιός τους να χάνεται.

Οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες και ο δήμος ζήτησε να κηρυχθεί η πόλη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η μάχη με την φύση ήταν άνιση για μια πόλη με σαφείς κατασκευαστικές αδυναμίες και λόγω της τεράστιας βροχόπτωσης σε μικρή χρονική περίοδο επήλθε το μοιραίο με μεγάλο κόστος για τους δημότες. 

Εκατοντάδες σπίτια πλημμύρισαν και η τοπική Πυροσβεστική ενισχύθηκε και με οχήματα από την Πάτρα.

Πάντως από την πλευρά των πληγέντων εκφράστηκαν έντονες διαμαρτυρίες για την αδυναμία των αρμοδίων φορέων να αντεπεξέλθουν στα αιτήματά τους για αρωγή.

Ζημιές από κατολισθήσεις

Μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν και στο Γαλατά αλλά και το Κρυονέρι από την έντονη βροχόπτωση

Ο κεντρικός δρόμος του Γαλατά μετατράπηκε σε ποτάμι και πολλά σπίτια πλημμύρισαν παθαίνοντας μεγάλες ζημιές στις οικοσκευές.

Η πυροσβεστική έχει «πάρει φωτιά» από το πρωί προσπαθώντας να βοηθήσει τους κατοίκους που βρίσκονται στο δρόμο καθώς είναι αδύνατο να μπουν στα σπίτια τους αν δεν υποχωρήσει το νερό.

Μεγάλη ζημιά προκάλεσε και η πτώση βράχου στο αναρριχητικό κέντρο του Κρυονερίου.

Ολόκληρη πλαγιά έπεσε στη Γλύφα ενώ μια μεγάλη πέτρα έπεσε πάνω σε ένα σπίτι και προκάλεσε σοβαρές ζημιές όπως επίσης και σε δυο τροχόσπιτα που βρίσκονταν στην περιοχή.

Γλίτωσαν από θαύμα!

Κυριολεκτικά από θαύμα γλίτωσε το νεαρό ζευγάρι που ήταν μέσα στο σπίτι τους στο Κρυονέρι όταν άρχισε κατολίσθηση στην Βαράσοβα.

Όπως είπαν κάτοικοι του Κρυονερίου υπήρχαν  4 «νεροτσουλήθρες » ψηλά από το βουνό και έπεφταν μαζί με το νερό πέτρες και βράχια.

Ένας βράχος προσγειώθηκε στο σπίτι του ζευγαριού, και οι ένοικοι για να γλιτώσουν από τις πέτρες που έπεφταν αναγκάστηκαν να πέσουν στην θάλασσα και να φύγουν μακριά κολυμπώντας.

Ευτυχώς το νεαρό ζευγάρι είναι καλά στην υγεία τους αλλά το σπίτι έχει πάθει μεγάλες ζημιές.

Οι κάτοικοι είναι απελπισμένοι καθώς όπως είπε και ο πρόεδρος Λ. Μπαλωμένος είναι η πρώτη φορά που στην περιοχή σημειώθηκαν τόσο έντονα φαινόμενα.

Βλάβη από κεραυνό στα αντλιοστάσια!

Η κακοκαιρία προκάλεσε και διακοπή ρεύματος με αποτέλεσμα να σταματήσουν τα αντλιοστάσια όμβριων και το Μεσολόγγι πλημμύρισε μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας.

Η βλάβη που προκλήθηκε από κεραυνό σε κεντρικό αντλιοστάσιο αποχέτευσης όμβριων υδάτων στο Μεσολόγγι αποκαταστάθηκε το μεσημέρι και τα νερά ήδη έχουν υποχωρήσει στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης.

Πηγή: aixmi-news, onairnews

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε