Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οβίδα αποκάλυψαν οι εργασίες στη γέφυρα του Αξιού!

Οβίδα αποκάλυψαν οι εργασίες στη γέφυρα του Αξιού!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 31.08.2012 | 16:01
Πρώτη δημοσίευση: 31.08.2012 | 16:00

Η οβίδα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών που εκτελούνται στη Γέφυρα του Αξιού ποταμού, στην οδό Ανατολικού-Βραχιάς, στο νομό Θεσσαλονίκης.

Οι εργασίες ξεκίνησαν πριν από περίπου έναν χρόνο και τον περασμένο Ιούνιο βρέθηκε η οβίδα από τον εργολάβο που ανέλαβε το έργο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να ακολουθήσουν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για να απομακρυνθεί από το Στρατό.

Το θέμα απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής και εγκρίθηκε η υπογραφή προγραμματικής μεταξύ της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης και του Γενικού Επιτελείου Στρατού για να γίνει περαιτέρω έρευνα για τον εντοπισμό και απομάκρυνση του πολεμικού υλικού από την περιοχή Αξιού ποταμού.

Η κατάρτιση της σύμβασης κρίθηκε απαραίτητη καθώς για τη συνέχιση του έργου αλλά και την προστασία της δημόσιας ασφάλειας απαιτείται ο περαιτέρω έλεγχος στην περιοχή για να βρεθούν άλλες οβίδες αν υπάρχουν.

«Από τη στιγμή που βρέθηκε και απομακρύνθηκε η οβίδα θέλουμε να γίνουν οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή το συντομότερο δυνατό για να γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν άλλα πυρομαχικά. Δεν παίζουμε με την ασφάλεια των πολιτών» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κύριος Τζιτζικώστας ανέφερε ότι θα κάνει επαφές τόσο με το διοικητή του Γ' Σώματος Στρατού όσο και με το διοικητή του ΓΕΣ για να διερευνήσει τη δυνατότητα να γίνουν οι έρευνες χωρίς την οικονομική επιβάρυνση της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμα:

Ρίο: Χρήση ηρωίνης στα εξωτερικά νοσοκομείου - Φωτογραφία ντοκουμέντο!   Διαδώστε αυτό το άρθρο