Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

«Όχι» στην έκδοση 51χρονου αλλοδαπού στις ισπανικές δικαστικές αρχές λέει το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πρόκειται για 51χρονο γεωργιανό αρχιμαφιόζο που οι ισπανικές δικαστικές αρχές ζητούσαν, για να τον δικάσουν για σωρεία κακουργηματικών πράξεων.

Ο φερόμενος ως “εγκέφαλος” της ρωσόφωνης μαφίας στην Ευρώπη, είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιανουάριο σε γνωστό ξενοδοχειακό συγκρότημα της Βουλιαγμένης, στην Αττική, όπου έμενε με πλαστά στοιχεία αστυνομικής ταυτότητας.

Σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ισπανικών αρχών και “ερυθρά αγγελία” της Ιντερπόλ για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, πράξεις που φέρεται ότι έκανε το 2009 στην Ισπανία.

Όπως έγινε γνωστό, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε -τώρα- να μην τον εκδώσει στις ισπανικές δικαστικές αρχές, κρίνοντας ότι οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται έγιναν στη χώρα μας κι επομένως πρέπει να δικαστεί από τα ελληνικά δικαστήρια.
Την περασμένη Παρασκευή, οι ανακριτικές αρχές της Θεσσαλονίκης εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης και ο 51χρονος αναμένεται να προσαχθεί στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης.

Το μαφιόζικο κύκλωμα, το οποίο φέρεται να ηγείτο ο Γεωργιανός, δραστηριοποιούνταν σε χώρες της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης, κυρίως στην Ισπανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Αυστρία.
Δεκάδες μέλη της ρωσικής και γεωργιανής μαφίας είχαν συλληφθεί τον Μάρτιο του 2010 έπειτα από μεγάλη επιχείρηση των Ισπανών διωκτικών αρχών σε ευρωπαϊκές χώρες, ενώ, έρευνες για την σύλληψη του 51χρονου είχαν γίνει την ίδια περίοδο και στη Θεσσαλονίκη, μετά από πληροφορίες που είχε η Ισπανική Αστυνομία, αλλά η σύλληψή του δεν επιτεύχθηκε.

Μάλιστα, αργότερα και μετά τη σύλληψή του, ισπανικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο 51χρονος είχε δωροδοκήσει τότε Έλληνες αστυνομικούς με 800.000 ευρώ προκειμένου να μην τον συλλάβουν. Οι καταγγελίες αυτές ερευνώνται από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Στον 51χρονο έχει απονεμηθεί ο τίτλος “κλέφτης στο πλαίσιο του νόμου”. Πρόκειται για διάκριση που απονέμεται από εγκληματικές οργανώσεις ανατολικών ευρωπαϊκών χωρών σε ανώτατα μέλη των οργανώσεων αυτών που έχουν εκτίσει πολυετείς ποινές κάθειρξης κι ενώ γνώριζαν σημαντικά στοιχεία για τη δομή των εγκληματικών οργανώσεων δεν τα αποκάλυψαν στις διωκτικές αρχές και δεν συνεργάστηκαν μαζί τους για να τύχουν των ευεργετικών διατάξεων του νόμου…

Διαβάστε ακόμα:
Toν έψαχναν παντού, τον βρήκαν στα Ιωάννινα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε