Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Παγωτό σε… αναμονή για τα προσφυγόπουλα του κέντρου φιλοξενίας Γιαννιτσών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Να δροσίσει τις μέρες των μικρών -και όχι μόνο- παιδιών του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στα Γιαννιτσά του νομού Πέλλας θέλησε η νηπιαγωγός- συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Κική Δημητριάδου, με την πρωτοβουλία “παγωτό σε αναμονή”.

Κατά το πρότυπο του “καφέ σε αναμονή” -μία πρωτοβουλία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τους λιγότερο ευνοημένους από την τύχη και τη ζωή συνανθρώπους μας- η Κική Δημητριάδου, σε συνεργασία με ιδιοκτήτη καφέ της πόλης, που διαθέτει παγωτό μηχανής, κάλεσαν τους επισκέπτες του 6ου Open Air Party των Γιαννιjazz, να …κεράσουν ένα παγωτό στα παιδιά του προσφυγικού καταυλισμού, που βρίσκεται σε απόσταση μόλις λίγων χιλιομέτρων από την πόλη.

Το μεγάλο “πάρτι”, με πολλές και διαφορετικές εκδηλώσεις, που στήθηκε στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, με πρωτοβουλία των Γιαννιjazz -μέλος των οποίων είναι και η Κική Δημητριάδου- προσέλκυσε πλήθος κόσμου και πολλοί ήταν αυτοί που φρόντισαν να ενισχύσουν τον κουμπαρά του “παγωτού σε αναμονή”. Το ποσό που συγκεντρώθηκε τελικά ήταν 130 ευρώ, τα οποία θα …μετατραπούν σε παγωτά για τους λιλιπούτειους φιλοξενούμενους του κέντρου. Τις επόμενες δε ημέρες, θα πραγματοποιηθεί μια δράση για τα παιδιά αυτά από τις εθελοντικές ομάδες της πόλης των Γιαννιτσών, όπου το “παρών” θα δώσει, φυσικά, ο παγωτατζής!

Σημειώνεται ότι στο κέντρο φιλοξενίας Γιαννιτσών βρίσκονται, σύμφωνα με την επίσημη κατάσταση των προσφυγικών ροών, περί τα 760 άτομα, με πολύ μεγάλο ποσοστό αυτών να είναι παιδιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε