Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Πανελλήνιες 2016: Αυτή είναι η Κωνσταντίνα Ψυχογιού που σάρωσε στις εξετάσεις – Η αντίδραση όταν είδε τους βαθμούς της (Φωτό)!

ΦΩΤΟ από cretapost.gr
ΦΩΤΟ από cretapost.gr

Οι στερήσεις της τελευταίας χρονιάς, το πράγμα που έσπευσε να απολαύσει μετά το τέλος των πανελλαδικών και τα όνειρα της επόμενης μέρας…

Συγκέντρωσε 19.667 μόρια στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις και αρίστευσε. Όνειρό της, είναι να βοηθάει τους ανθρώπους και γι’ αυτό επέλεξε την Ιατρική. Ο λόγος για την Κωνσταντίνα Ψυχογιού, μαθήτρια του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου που «χτύπησε» πρωτιά στις πανελλήνιες.  «Θέλω να φοιτήσω στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο είναι ένα από τα καλύτερα που υπάρχουν με ένα σωστό και άρτιο εκπαιδευτικό σύστημα», επεσήμανε αρχικά και συνέχισε: «Είχα τα ερεθίσματα από το σπίτι καθώς η μητέρα μου είναι γιατρός. Όταν τελείωσα το γυμνάσιο και μπήκα στο λύκειο αντιλήφθηκα ότι μου άρεσαν πάρα πολύ τα μαθήματα της χημείας, της βιολογίας κτλ. Τότε διαπίστωσα ότι η ιατρική συνδυάζει όλα αυτά τα μαθήματα και τις επιστήμες. Παράλληλα, η ιατρική έχει σκοπό να βοηθάει τους ανθρώπους και αυτό με τράβηξε. Στόχος μου είναι να ασχοληθώ με την νευρολογία. Με ελκύει ο εγκέφαλος και το σύστημά του. Εκεί μέσα υπάρχει και η σκέψη και το συναίσθημα», επεσήμανε σχετικά η Κωνσταντίνα Ψυχογιού.

ΦΩΤΟ από cretapost.gr

Η προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις δεν ήταν το διάβασμα στις τελευταίες τάξεις, όπως αναφέρει η κ. Ψυχογιού. «Όλα τα χρόνια που ήμουν μαθήτρια διάβαζα. Την ουσιαστική προσπάθεια βέβαια την έκανα στο Λύκειο ενώ φροντιστήριο πήγα μόνο την τελευταία τάξη. Γενικότερα η επιτυχία στις πανελλήνιες δεν οφείλεται μόνο στο διάβασμα που μπορεί να κάνει κάποιος στην τρίτη λυκείου», υπογράμμισε.

Το πρώτο πράγμα που έκανε η Κατερίνα Ψυχογιού όταν έδωσε και το τελευταίο μάθημα στις πανελλήνιες ήταν να… κοιμηθεί! «Όταν έφυγα από το σχολείο και συνειδητοποίησα ότι ήταν το τελευταίο μάθημα που θα έδινα στις πανελλήνιες γύρισα στο σπίτι μου και κοιμήθηκα. Μου είχε λείψει απίστευτα ο ύπνος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και τώρα πλέον μπορούσα να κοιμηθώ. Το βράδυ, βγήκα έξω με φίλους», ανέφερε η Κωνσταντίνα ενώ παράλληλα περιέγραψε την αντίδρασή της μόλις αντίκρισε τους βαθμούς της.

ΦΩΤΟ από cretapost.gr

«Ήμουν μαζί με την αδερφή μου που είχε έρθει μαζί μου για στήριξη. Όταν είδα τα αποτελέσματα γύρισα και την αγκάλιασα. Προσπαθούσα να πιστέψω όλο αυτό που έγινε», επεσήμανε η κ. Ψυχογιού.

Πηγή: cretapost.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε