Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Πανεργατικό συλλαλητήριο έγινε στη Θεσσαλονίκη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία με κατάληξη το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης έκαναν απόψε εργαζόμενοι στον ιδιωτικό, ευρύτερο δημόσιο και δημόσιο τομέα, ενάντια στο νέο πακέτο μέτρων και στις πολιτικές λιτότητας.

Τις κεντρικές ομιλίες εκφώνησαν το μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ Παύλος Σαββουλίδης και ο γενικός γραμματέας της ΕΔΟΘ Απόστολος Παζάρας, ενώ συμμετείχαν συνδικάτα της δύναμης του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ, εργαζόμενοι στους δήμους, δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικού και δημοσίου, κ.α.

Οι ομιλητές χαρακτήρισαν τα νέα μέτρα «άδικα, αναποτελεσματικά και αντιαναπτυξιακά» γιατί, όπως είπαν, «δεν εξοφλούν κανένα χρέος», αλλά «βαθαίνουν την ύφεση» και «οδηγούν το λαό στη φτώχια και στην εξαθλίωση».

Οι συνδικαλιστές κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή τον κόσμο στο αυριανό συλλαλητήριο που διοργανώνεται με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα της καγκελαρίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Γερμανίας, Α. Μέρκελ, στη μια το μεσημέρι, στο άγαλμα του Βενιζέλου. ΕΚΘ και ΕΔΟΘ θα κάνουν τρίωρη στάση εργασίας για να διευκολύνουν την προσέλευση των εργαζομένων.

Επίσης, αύριο στις 21:00 το απόγευμα, ίδιο σημείο, θα κάνει συγκέντρωση και πορεία το ΠΑΜΕ,
ενώ άλλες πολιτικές δυνάμεις και κινήσεις πολιτών καλούν σε συγκέντρωση, στις 5 το απόγευμα, στο Λευκό Πύργο και πορεία στο προξενείο της ΟΔΓ στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε ακόμα:

Πάτρα: Πορεία του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ – ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε