Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πάνω από 6 εκατομμύρια η ζημιά στο Δημόσιο από την τσιγγάνικη “μαφία” – 29 συλλήψεις σε όλη τη χώρα – ΦΩΤΟ

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Για τρεις ημέρες, περισσότεροι από 300 άνδρες της οικονομικής αστυνομίας “όργωναν” την Αττική, την Εύβοια, την Αχαΐα και τη Θεσσαλονίκη, για να βρουν και να συλλάβουν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωνσης, τα περισσότερα από τα οποία είναι τσιγγάνοι…

Εμπλέκονται σε σωρεία οικονομικών και φορολογικών εγκλημάτων, κακουργηματικού χαρακτήρα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η εγκληματική οργάνωση εισήγαγε και εκτελώνιζε παράνομα μεγάλο αριθμό εμπορευμάτων, τα οποία διοχέτευε στην εγχώρια αγορά, χωρίς να εξοφλούνται οι προμηθεύτριες εταιρείες και να πληρώνονται οι αναλογούντες δασμοί και φόροι.

Από τη δράση της εγκληματικής ομάδας προκύπτει οικονομική ζημιά για το Ελληνικό Δημόσιο που ξεπερνά τα 6.000.000 ευρώ!

Συνελήφθησαν 29 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε σε όλη την επικράτεια ενώ εμπλέκονται άλλα 53 άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι ηλικίας από 24 έως 68 ετών (20 γυναίκες και 9 άνδρες), μεταξύ των οποίων και αρχηγικά στελέχη, ενώ μέχρι στιγμής έχει προκύψει η εμπλοκή άλλων 53 ατόμων.
Η εγκληματική οργάνωση αποτελείτο κυρίως από τσιγγάνουν , μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, που είχαν ως “έδρα” την περιοχή της Κάτω Αχαΐας.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Πώς εξαπατούσαν τα θύματά τους!
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης εξαπατήθηκαν εμπορικοί οίκοι που εδρεύουν σε χώρες της Ευρώπης (Βέλγιο, Ισπανία, Γερμανία) και Ασίας (Κίνας, Ινδίας, Ταϊβάν, Πακιστάν, Ν. Κορέα), διάφορα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας μας, πολυεθνικές εταιρείες ταχυμεταφοράς αλληλογραφίας και εμπορευμάτων, καθώς και το Ελληνικό Δημόσιο.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας που δρούσε τουλάχιστον από το 2009, έφτιαχναν εικονικές εταιρείες με εκπροσώπους άτομα κυρίως του στενότερου ή συγγενικού τους περιβάλλοντος, οι οποίες λειτουργούσαν για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Για να ενισχύουν την αξιοπιστία τους, έστελναν, με κάθε παραγγελία εμπορευμάτων, προκαταβολή μικρής αξίας, σε σχέση με την πραγματική τους αξία, μέσω off shore εταιρείας.
Οι παραγγελίες των εμπορευμάτων αφορούσαν κυρίως ρούχα, χαλιά, σεντόνια και παπούτσια τα οποία πούλαγαν στη συνέχεια στην εγχώρια αγορά.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Για την εισαγωγή των προϊόντων αυτών, “στρατολογούσαν” έναντι αμοιβής, υπαλλήλους ταχυμεταφορικών εταιρειών και υπαλλήλους τραπεζών, για να τους στέλνουν διάφορα συνοδευτικά έγγραφα, που ήταν απαραίτητα για τον εκτελωνισμό των εμπορευμάτων.

Εξασφαλίζοντας με διάφορες παράνομες τεχνικές παραποιημένα συνοδευτικά έγγραφα, κατάφερναν να εκτελωνίζουν και να παραλαμβάνουν εμπορεύματα, χωρίς να πληρώνουν το αντίτιμο της αξίας τους στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, αποφεύγοντας έτσι την εξόφληση, μέσω του διατραπεζικού συστήματος, των εμπορικών οίκων του εξωτερικού που συναλλάσσονταν.
Παράλληλα αντικαθιστούσαν τα πρωτότυπα τιμολόγια με πλαστά, που είχαν κατά πολύ μικρότερη αξία από την πραγματική, εξασφαλίζοντας με την υποτιμολόγηση αυτή, επιπρόσθετο παράνομο όφελος από διαφυγόντες δασμούς, φόρους και άλλες επιβαρύνσεις.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

“Συντονιστής” ήταν συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος.
Είχε ηγετικό ρόλο καθώς λόγω της ιδιότητας και των γνώσεων του, συντόνιζε και καθοδηγούσε τις επιμέρους διαδικασίες, που αφορούσαν τις χρηματοπιστωτικές πράξεις και συναλλαγές.

10 τριαξονικά φορτηγά για τη μεταφορά του εμπορεύματος που κατασχέθηκε!

Το βρήκαν οι αστυνομικοί σε μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους και ακόμα δεν έχει καταμετρηθεί.
Επίσης κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 302.195 ευρώ, 616 χρυσές λίρες Αγγλίας, τρία πιστόλια, τρία περίστροφα, εννέα κυνηγετικές καραμπίνες, 397 φυσίγγια και 17 επιβατικά αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα…

Διαβάστε ακόμα:

Η ΕΛ.ΑΣ. οργώνει τη χώρα για βρώμικο χρήμα “μέσω Κίνας”

Αχαγιά: Μεγάλη επιχείρηση της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. και της Οικονομικής Αστυνομίας στα “Τσιγγάνικα” – Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος απατεώνων

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε