Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Παραιτούνται δήμαρχος και ολόκληρο δημοτικό συμβούλιο για τον Καλλικράτη!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αφορά το Δήμο Γαργαλιάνων μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο λόγος που παραιτούνται είναι γιατί δε βρίσκει θετική ανταπόκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών η πρότασή τους, για συνένωση του Δήμου Φιλιατρών και Γαργαλιάνων με έδρα τους Γαργαλιάνους.
 
Σε σημερινές δηλώσεις του, ο δήμαρχος Γαργαλιάνων Σταύρος Καλοφωλιάς είπε ότι “λειτούργησε άκρατος τοπικισμός για να δημιουργήσουν το μεγάλο δήμο Κυπαρισσίας. Εμείς, μαζί με τα Φιλιατρά έχουμε 19.000 πληθυσμό, δεν μπορεί να μας αγνοεί το υπουργείο όταν πληρούμε όλα τα κριτήρια του “Καλλικράτη“.
 
Ο κ. Καλοφωλιάς συμπλήρωσε ότι ήδη έχει στα χέρια του τις παραιτήσεις όλων των δημοτικών συμβούλων και εντός της ημέρας θα έχει και τις παραιτήσεις όλων των επιλαχόντων από όλους τους συνδυασμούς που συμμετείχαν στις εκλογές του 2006. Τις παραιτήσεις αυτές, τόνισε ο δήμαρχος Γαργαλιάνων, θα τις κάνει αποδεκτές και στη συνέχεια θα υποβάλει την παραίτησή του στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου αν κατά την ψήφιση του νόμου στη Βουλή δεν δημιουργηθεί ο Δήμος Φιλιατρών που ζητά τόσο ο δήμος του όσο και ο γειτονικός Δήμος Φιλιατρών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε