Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Παραμένει σε “εμπόλεμη” κατάσταση η Κόρινθος – Νέος αποκλεισμός του στρατοπέδου – Προπηλάκισαν βουλευτή της ΝΔ – video

Παραμένει σε “εμπόλεμη” κατάσταση η Κόρινθος – Νέος αποκλεισμός του στρατοπέδου – Προπηλάκισαν βουλευτή της ΝΔ – video

Δεύτερη μέρα αντιδράσεων στην Κόρινθο για τη μεταφορά και την εγκατάσταση των παράνομων μεταναστών στο στρατόπεδο της πόλης.

Μια πόλη που βράζει για δεύτερη ημέρα, η Κόρινθος καθώς συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κατοίκων και των μελών της Χρυσής Αυγής για τους 393 μετανάστες που έχουν εγκατασταθεί στο στρατόπεδο που έχει μετατραπεί σε κέντρο κράτησης,

Δυνάμεις της αστυνομίας στέκονται παρατεταγμένες έξω από το στρατόπεδο ενώ λίγο μετά τις 7 ξεκίνησε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων. Παρόντες και Χρυσαυγίτες με τη γνωστή μαύρη περιβολή τους που χειροκροτήθηκαν κατά την άφιξη τους. Ανάμεσα τους και αντιπροσωπεία 6 βουλευτών της Χρυσής Αυγής με επικεφαλης τον Ηλία Παναγιώταρο.

Δείτε το video από την εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου “ΣΚΑΙ στις 7”

Αρχικά επικρατούσε σχετική ηρεμία, ωστόσο τα πνεύματα άναψαν όταν το στρατόπεδο επισκέφτηκε ο βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ κύριος Κώστας Κόλλιας προκειμένου να επιθεωρήσει τους χώρους. Σύμφωνα με το Mega, οι συγκεντρωμένοι του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή με προπηλακισμούς, συνθήματα και μπουκάλια, ενώ ένα άτομο τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι.

Δείτε το video του Mega από τη νέα ένταση έξω από το στρατόπεδο:

Βίντεο με τους προπηλακισμούς στον Κώστα Κόλλια και από το korinthostv.blogspot.gr:

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας παραμένουν μέσα κι έξω από την κεντρική πύλη του στρατοπέδου, ενώ αστυνομική δύναμη υπάρχει και στις άλλες πύλες του 6ου Συντάγματος.

Ο δήμαρχος Κορίνθου κατήγγειλε εκ νέου με δηλώσεις του την απόφαση της πολιτείας να γίνει το στρατόπεδο κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών και σημείωσε πως αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την δημοτική αρχή και τους πολίτες της Κορίνθου. Τέλος ζήτησε να γίνει σεβαστή η άποψη της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών αρχών και να απομακρυνθούν άμεσα οι παράνομοι μετανάστες από το 6ο Σύνταγμα.

Ο δήμαρχος της πόλης, Αλέξανδρος Πνευματικός που “ηγείται” των κινητοποιήσεων χαρακτήρισε νωρίτερα “ντροπή της δημοκρατίας” την απόφαση του Υπουργείου να μεταφέρει τους παράνομους μετανάστες στο στρατόπεδο. Χθες ωστόσο είχε να αντιμετωπίσει και ο ίδιος την οργή των κατοίκων καθώς στη θυελλώδη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατηγορήθηκε από πολίτες ότι “γνώριζε και αδράνησε” φέρνοντας τους δημότες προ τετελεσμένου.

Aποδέκτης της οργής των κατοίκων και ο Πάνος Μπεγλίτης. Δείτε τα video από τη συνεδρίαση:

Ο δήμαρχος κατήγγειλε πως χθες το βράδυ κάποιοι από τους μετανάστες απέδρασαν ενώ ισχυρίστηκε πως ακούστηκαν πυροβολισμοί από το στρατόπεδο.

Η ΕΛ.ΑΣ διαψεύδει τα περι απόδρασης, τέσσερις μετανάστες πακιστανικής καταγωγής ωστόσο μεταφέρθηκαν στα εξωτερικά ιατρεία του τοπικού νοσοκομείου μετά από συμπλοκή μεταξύ τους. Δύο δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν ενώ δύο παρέμειναν για νοσηλεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ σκοπεύει προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα να σταματήσει τη μεταφορά επιπλέον μεταναστών τουλάχιστον για τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε επίσης: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Κόρινθο – Ξύλο και τραυματισμοί στο στρατόπεδο – ”Το βράδυ έπεσαν πυροβολισμοί” λέει ο δήμαρχος!

Καζάνι που βράζει η Κόρινθος – Σφοδρές συγκρούσεις μελών της Χρυσής Αυγής με τα ΜΑΤ – Προσπάθησαν να εμποδίσουν μεταφορά μεταναστών σε στρατόπεδο

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε