Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Παρέταξαν τα ασθενοφόρα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Παρέταξαν τα ασθενοφόρα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν από τις 07:30 μέχρι τις 10:00 παράσταση διαμαρτυρίας…

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους για την διεκδικώντας τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται από το Δεκέμβριο του 2010. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ που δεν εργάζονται καθώς και τα 10 ασθενοφόρα τα οποία δεν λειτουργούν σήμερα.

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ όλης της χώρας πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας από τις 18 Απριλίου λόγω της μη καταβολής των αμοιβών τους για τις υπερωρίες , τα νυχτερινά και την απασχόλησή τους κατά τις αργίες. Οι πολίτες εξυπηρετούνται από προσωπικό ασφαλείας.

“Ο υπουργός Υγείας είπε ότι έχουμε δίκιο αλλά με το δίκιο δεν πληρώνονται οι λογαριασμοί. Παρά τις υποσχέσεις δεν υπήρξε καμία εξέλιξη και δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ -2 Θεσσαλονίκης, Βασίλης Βασιλόπουλος.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη στον οποίο επέδωσαν υπόμνημα σχετικό με τα αιτήματά τους.

“Θα πρέπει όχι απλώς να σώσουμε το ΕΚΑΒ αλλά να το δυναμώσουμε με όσες δυνατότητες έχει η ελληνική πολιτεία. Είναι δίκαιο το αίτημα των εργαζομένων όμως τα προβλήματα του ΕΚΑΒ είναι διαχρονικά. Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ σώζουν ζωές και εμείς δεν μπορεί μόνο να ζητάμε αλλά και να δίνουμε” δήλωσε ο κ Ψωμιάδης μετά τη συνάντηση με τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ.

Διαβάστε επίσης: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε