Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Πάτμος: Καταγγελίες μαθητών για βιοπραγία αστυνομικών

Πάτμος: Καταγγελίες μαθητών για βιοπραγία αστυνομικών

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ επιβεβαίωσε τις καταγγελίες των ανηλίκων…

Η επιβεβαίωση έγινε μετά από διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και αποστολή της δικογραφίας στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω. Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ με ανακοίνωση του τονίζει ότι δεν κουκουλώθηκε η συγκεκριμένη υπόθεση όπως καταγγέλλεται από τον συνήγορο των παιδιών και πρώην βουλευτή κ. Διονύσιο Γκούσκο. Ο συνήγορος έχει στείλει επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Αστυνομίας και ανέφερε ότι όχι μόνο δεν προχώρησε η εξέταση των καταγγελιών αλλά και ένας από τους φερόμενους ως δράστης αστυνομικός προήχθη. 

Το αρχηγείο της Αστυνομίας με ανακοίνωση του τονίζει ότι είχε διαταχθεί αρχικά προκαταρκτική διοικητική εξέταση μόλις έγιναν γνωστές οι καταγγελίες. Η εξέταση αυτή τελείωσε σε 27 μέρες και αμέσως διατάχθηκε να γίνει ένορκη διοικητική εξέταση στις 19/2/2010. 

Η διοικητική αυτή εξέταση δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί αλλά παρόλα αυτά ο φάκελος έχει σταλεί στον εισαγγελέα, όπως τονίζει το αρχηγείο της Αστυνομίας. Για την προαγωγή του καταγγελλόμενου αστυνομικού αναφέρει ότι είχε γίνει σε χρόνο προγενέστερο και επέστρεψε στο ίδιο αστυνομικό τμήμα στη θέση του Διοικητή επειδή έληξε η απόσπαση του σε άλλη υπηρεσία.Το υπουργείο τονίζει ότι ο αξιωματικός αυτός θα μετακινηθεί και πάλι για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους. 

Οι μαθητές είχαν προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα για να ερευνηθεί από τους αστυνομικούς, αν ευθύνονται για φθορές σε μοτοσικλέτα συναδέλφου τους. Κατά την εξέταση στο αστυνομικό τμήμα οι μαθητές καταγγέλλουν ότι τους ξεγύμνωσαν, τους χτύπησαν, τους προπηλάκισαν και τους απείλησαν για αυτό προσέφυγαν στην δικαιοσύνη ζητώντας την ποινική δίωξη των αστυνομικών για βασανιστήρια απρόκλητη εξύβριση, κακόβουλη βλασφημία και παράβαση καθήκοντος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε