Τετάρτη, 8 Μαΐ
24oC Αθήνα

Έπιασαν τη συμμορία διαρρηκτών που ρήμαζε σπίτια στην Πάτρα! Και 11χρονος στην εγκληματική “παρέα”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα η συμμορία που έκανε κλοπές σε σπίτια στην Πάτρα. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, σε βάρος δύο Ελλήνων ηλικίας 19 και 18 ετών, οι οποίοι έχουν συλληφθεί και τεσσάρων ακόμη συνεργών τους, ηλικίας 18 (γυναίκα), 17,16 και 11 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στην Κάτω Αχαΐα, οι δύο συλληφθέντες και ο 11χρονος μπήκαν στο σπίτι 49χρονης και προσπάθησαν να κλέψουν αντικείμενα, ωστόσο η γυναίκα τους κατάλαβε και οι δράστες έφυγαν. Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες, στην ίδια περιοχή, ενώ στη συνέχεια τους προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Από την προανάκριση πρόκυψε ότι οι δράστες “δουλεύοντας” σε ομάδες με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, είχαν κάνει από τον προηγούμενο Αύγουστο μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα ακόμη 30 κλοπές σε σπίτια, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει διάφορα χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές.

Τα μέλη της σπείρας είχαν αναπτύξει συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, επιλέγοντας να δρουν κυρίως πρωινές και απογευματινές ώρες κατά τις οποίες έλειπαν οι ένοικοι από τα διαμερίσματα τους. Μάλιστα για να διασφαλίζουν την μη ύπαρξη ενοίκων στο εσωτερικό των σπιτιών, χτυπούσαν το κουδούνι ενώ στη συνεχεία παραβίαζαν με την χρήση αιχμηρών αντικείμενων τις πόρτες ή τα παράθυρα του σπιτιού ή έμπαιναν μέσα από ανασφάλιστες πόρτες ή παράθυρα.

Οι δράστες είχαν κάνει τις κλοπές στις περιοχές των Βραχνείκων, Τσουκαλεΐκων, Ροΐτίκων, Οβρυάς, Δεμένικων, Μπεγουλακίου, Περιβόλας, Ζαρουχλείκων, Εγλυκάδα, Ψάχου και Αγίου Ιωάννη Πράτσικα του Δήμου Πατρέων και στην Κάτω Αχαϊα. Από την παράνομη δράση τους τα μέλη της συμμορίας είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 43.000 ευρώ, εκ των οποίων πάνω από 8.000 ευρώ είναι τα χρήματα που είχαν αφαιρέσει.

Επιπλέον, ο 19χρονος και ο 18χρονος έχουν απασχολήσει κατ΄επανάληψη τις Άρχες για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Πηγή: ΕΛ.ΑΣ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε