Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Πάτρα: Άκουσε την απόφαση για τη δολοφονία του συμμαθητή του και κατέρρευσε – ”Μακάρι να τον έφερνα πίσω” [pics]

ΦΩΤΟ από facebook
ΦΩΤΟ από facebook

Ο 16χρονος δράστης σκότωσε με καραμπίνα 17χρονο συμμαθητή του. Λίγες μέρες νωρίτερα έβγαζαν μαζί τη φωτογραφία που βλέπετε…

Σε κάθειρξη 10 ετών καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Πατρών, ο 16χρονος που τον Σεπτέμβριο του 2015 είχε δολοφονήσει στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Κάτω Αχαϊας, τον 17χρονο φίλο του, μετά από καβγά. Οι δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στον 16χρονο, ο οποίος θα εκτίσει την ποινή του στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ανηλίκων στην Κόρινθο. Ο ανήλικος δράστης κατά την απολογία του ζήτησε συγγνώμη. «Μακάρι να τον έφερνα πίσω», είπε χαρακτηριστικά. Από τις περιγραφές μαρτύρων, κυρίως ανήλικων που ήταν εκείνη τη στιγμή στο προαύλιο του σχολείου, αναβίωσαν τα όσα είχαν συμβεί τη μοιραία μέρα, όταν ο 16χρονος σκότωσε με καρμαπίνα τον 17χρονο. Αν και είχε προηγηθεί διαπληκτισμός του δράστη με το θύμα, το δικαστήριο δεν αναγνώρισε το ελαφρυντικό του βρασμού ψυχής στον 16χρονο.

Δράστης και θύμα μαζί, λίγο πριν τη δολοφονία - ΦΩΤΟ από facebook

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 16χρονος φέρεται να πήρε την κυνηγετική καραμπίνα από το σπίτι του και να πήγε στην περιοχή του 2ου δημοτικού σχολείου Κάτω Αχαΐας, όπου βρισκόταν ο 17χρονος, μαζί με άλλους συνομηλίκους του. Εκεί κάτω από συνθήκες που δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως τον πυροβόλησε στην κοιλιά και στον θώρακα. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ανήλικος δράστης έχει πρόβλημα στην ομιλία με αποτέλεσμα εδώ και καιρό να δέχεται τα πειράγματα του 17χρονου και της παρέας του.

Όλα αυτά στάθηκαν οι αφορμές για ακόμα ένα καυγά χθες, την ώρα που ο 16χρονος συναντήθηκε με την παρέα του 17χρονου στον χώρο του 2ου δημοτικού σχολείου. Οι δύο νεαροί ήρθαν στα χέρα και ο 17χρονος φέρεται να χτύπησε τον 16χρονο που έφυγε από το σημείο, με σκισμένη μπλούζα. Στη συνέχεια οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης πήγε στο σπίτι του θείου του, πήρε μια καραμπίνα και επέστρεψε πυροβολώντας τον 17χρονο. Μετά το περιστατικό μάρτυρες είδαν τον 16χρονο να απομακρύνεται από το σημείο με το αυτοκίνητο του πατέρα του. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν λίγο αργότερα σε ερημική περιοχή.

Πηγή: patrastimes.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε