Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Πάτρα: Εργαζόμενοι κατέλαβαν την Αχαϊκή τράπεζα!

ΦΩΤΟ από patrastimes.gr

Στόχος τους, να εμποδίσουν τον εκκαθαριστή να μπει στο κτίριο – Στην τράπεζα και πλήθος κόσμου που ανησυχεί για τις καταθέσεις του…

Σε κατάληψη των γραφείων της διοίκησης της Αχαϊκής τράπεζας επί της οδού Γλαύκου προχώρησαν το πρωί,  99 εργαζόμενοι των 13 καταστημάτων της Αχαικής Τράπεζας, προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο του εκκαθαριστή στο κτίριο. Στο χώρο βρίσκονται και αρκετοί μέτοχοι, οι οποίοι περιμένουν κι αυτοί τις εξελίξεις.

Όπως δήλωσε μιλώντας στο patrastimes.gr ο κ. Γκοτσόπουλος –από την πλευρά των εργαζομένων της τράπεζας- στόχος της κατάληψης είναι να εμποδιστεί να μπει στο κτίριο της διοίκησης ο κ. Γιαννίκος, που έχει οριστεί ως εκκαθαριστής από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Αυτό που ελπίζουν και προσπαθούν να γίνει είναι να αρθεί η ανάκληση αδείας της Αχαϊκής Τράπεζας από την ΤτΕ και να τοποθετηθεί έστω επίτροπος, αλλά όχι εκκαθαριστής. Αυτό άλλωστε θα συζητηθεί στο κρίσιμο τετ-α-τετ που θα έχει το μεσημέρι στην Αθήνα η Διοίκηση της Τράπεζας με τη Διοίκηση της ΤτΕ.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Γκοτσόπουλος, μέχρι την Κυριακή το βράδυ οι εργαζόμενοι είχαν τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ενώ τη Δευτέρα στις 09.30 το πρωί τους ενημέρωσαν να σταματήσουν τη δουλειά τους και να αποχωρήσουν από την τράπεζα.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, αγωνία υπάρχει, εκτός από τους εργαζόμενους, και από τους μετόχους αλλά και από τους καταθέτες της τράπεζας, που δεν γνωρίζουν τι θα γίνει με τα χρήματά τους

Σύμφωνα με τον κ. Γκοτσόπουλο, οι καταθέσεις είναι εξασφαλισμένες, αφού αυτή τη στιγμή η τράπεζα έχει άμεσα διαθέσιμα 15 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι την Παρασκευή αναμένεται απόφαση που θα ορίζει σε ποια τράπεζα θα μεταφερθεί το χαρτοφυλάκιο της Αχαϊκής και θα εξυπηρετεί τους καταθέτες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε