Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Πάτρα: Έβαζαν ηλικιωμένους να βγάζουν λεφτά από την τράπεζα και τα έκλεβαν

Πάτρα: Έβαζαν ηλικιωμένους να βγάζουν λεφτά από την τράπεζα και τα έκλεβαν

Πάνω από δέκα περιπτώσεις σύμφωνα με πληροφορίες του PatrasTimes.gr έχουν εξιχνιαστεί και ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής και αφορούν εξαπάτηση κυρίως ηλικιωμένων ατόμων από τους δύο Ρομά που προσήχθησαν το μεσημέρι της Τρίτης στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας.

Χθες μέχρι και αργά το βράδυ αρκετά θύματα εξαπάτησης… πέρασαν από το κτίριο της Ερμού προκειμένου να αναγνωρίσουν ή όχι τους συλληφθέντες. Μεταξύ άλλων κατηγορούνται και για μία ληστεία και συγκεκριμένα, οι δύο Ρομά, φαίνεται να πήγαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένη, η οποία όμως δεν πείσθηκε και έτσι με τη βία της απέσπασαν χρήματα.

Σύμφωνα με το patratimes.gr πλησίαζαν κυρίως ηλικιωμένους, ότι δήθεν κάποιο κοντινό συγγενικό τους πρόσωπό τους, χρωστούσε χρήματα, τους οδηγούσαν σε κοντινή τράπεζα, όπου το θύμα είχε τραπεζικό λογαριασμό, τον έπειθαν να “σηκώσει” χρήματα και τελικά έπαιρναν όσα μπορούσαν κάθε φορά και ανάλογα την περίπτωση.

Συγκεκριμένα δύο άτομα, με μόνιμη κατοικία στην Αθήνα, ηλικίας 35 και 40 ετών περίπου αντίστοιχα, ακινητοποιήθηκαν στο κέντρο της Πάτρας από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να επιβαίνουν σε Ι.Χ. επιβατηγό μάρκας Ford, ενώ νωρίτερα είχαν οδηγήσει ηλικιωμένο και είχε κάνει ανάληψη χρήματα που τους είχε δώσει για χρέος.

Ακόμη η υπόθεση βρίσκεται σε διερεύνηση ενώ αναμένονται να κληθούν και άλλοι ηλικιωμένοι που έχουν πέσει θύματα εξαπάτησης και αντίστοιχων περιπτώσεων, προκειμένου τυχόν να αναγνωρίσουν τους προσαχθέντες ως δράστες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε