Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πάτρα: Έβγαλε στην Κύπρο 5εκ.€ επειδή φοβόταν και τώρα κλαίει!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ημέρες του Κόνδορα βιώνουν δεκάδες πατρινοί και μεγάλο μέρος των μελών της κυπριακής κοινότητας στην Πάτρα, μετά τις δραματικές εξελίξεις στην οικονομία της Κύπρου και ιδιαίτερα στο τραπεζικό της σύστημα.

Εταιρείες, επιχειρηματίες, φυσικά πρόσωπα ακόμα και οικογένειες από την πρωτεύουσα της Αχαΐας, παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα της εξελίξεις, υπό τον φόβο να χάσουν ακόμα και το σύνολο των χρημάτων που έχουν εναποθέσει στην Κύπρο, όπου μετέφεραν τα κεφάλαιά τους την περίοδο κορύφωσης της κρίσης στην Ελλάδα.

Τα ποσά που «λιμνάζουν» σε καταθέσεις στην Κύπρο και έχουν μεταφερθεί από την τοπική οικονομία στο νησί της Αφροδίτης, εκτιμάται πως ξεπερνούν τα 15 εκ. ευρώ. Σε αυτά δεν υπολογίζονται ποσά που αποτελούν μέρος του χαρτοφυλακίου των υποκαταστημάτων κυπριακών τραπεζών που λειτουργούν στην Πάτρα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση γνωστού πατρινού, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε θητεύσει σε διευθυντική θέση υποκαταστήματος τράπεζας του Δημοσίου στην Πάτρα, και του οποίου το όνομα είχε εμπλακεί σε υπόθεση τοκογλυφίας. Το ποσό που ο ίδιος, η σύζυγός του αλλά και άλλα μέλη της οικογένειάς του φέρονται να μετέφεραν και να κατέθεσαν στην Κύπρο την περίοδο της ανασφάλειας στην Ελλάδα ξεπερνά τα 5 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται και ένας ακόμα επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στα ψυγεία καθώς όλα του τα κεφάλαια βρίσκονται σε τράπεζες της Κύπρου. Γίνεται λόγος ακόμα και για ποσό που φτάνει τις 800 χιλιάδες ευρώ.

Στην ίδια κατηγορία, με τους πατρινούς που έχουν μεταφέρει τα χρήματά τους στην Κύπρο και τώρα βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, είναι και τέσσερις μηχανικοί, οι οποίοι την περίοδο που ο κατασκευαστικός κλάδος πήγαινε καλά, είχαν βγάλει πολλά λεφτά και φοβούμενοι πως η Ελλάδα θα πτωχεύσει τα μετέφεραν στην Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Μάνη: Θρίλερ με πτώμα νεαρού σε πύργο – Πρόκειται για γνωστό θύμα απαγωγής;

Βόλος: Η πιο ξεκούραστη σύλληψη – Ο πρωταγωνιστής δεν φημιζόταν για το μυαλό του…

Αχαϊα: Η αρπαχτή της Καθαράς Δευτέρας – Πόσο λέτε ότι χρέωσαν τα κουβέρ;

Καλάβρυτα: Τα μπρελόκ… καρδούλες της Χρυσής Αυγής που κάνουν θραύση!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε