Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Πάτρα: Φυλάκιση τεσσάρων ετών στον οδηγό του μοιραίου αυτοκινήτου [vid]

Εικόνα από το patrastv
Εικόνα από το patrastv

Σε φυλάκιση 4 ετών και 2 μηνών καταδικάστηκε 25χρονος που οδηγούσε το μοιραίο αυτοκίνητο, το οποίος έπεσε στη θάλασσα, στο μώλο της Αγίου Νικολάου, τη νύχτα της 21ης Σεπτεμβρίου 2015 με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο τρεις νέοι.

Το Δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και η έφεσή του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα μόνο ως προς την πληρωμή της ποινής, 25 ευρώ ημερησίως. Ο κατηγορούμενος στην απολογία του περιέγραψε τα όσα συνέβησαν εκείνη τη νύχτα, ωστόσο υπήρξαν έντονες αμφισβητήσεις από την πλευρά της πολιτικής αγωγής.

Κρίσιμη ήταν η κατάθεση του συνοδηγού του, που δήλωσε πως ο οδηγός δεν έπεσε στην θάλασσα αλλά στο κράσπεδο. Ο ίδιος κατάφερε και βγήκε ενώ ήταν μέσα στη θάλασσα και στη συνέχεια βουτούσε και ξαναβουτούσε μήπως και σώσει κάποιον.

Στο Δικαστήριο κατέθεσε και ο τρίτος διασωθείς ο οποίος ήταν πίσω όμως κατάφερε και βγήκε. Οι γονείς των παιδιών που ήταν παρόντες στο Δικαστήριο ζητούσαν την ενοχή του κατηγορουμένου καθώς και απαντήσεις στο πως έγινε το τραγικό δυστύχημα που τους στέρησε τα παιδιά τους. Ο καταδικασθείς άσκησε έφεση. Η υπεράσπιση υποστήριξε πως υπήρχε κακοκαιρία, πως μπέρδεψε το κράσπεδο με την θάλασσα και πως έγινε το μοιραίο.

Πηγή: PatrasTV

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε