Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λιακάδα 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πάτρα: Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε 90χρονο που ζει με συσκευή οξυγόνου

Πάτρα: Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε 90χρονο που ζει με συσκευή οξυγόνου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.03.2011 | 12:05
Πρώτη δημοσίευση: 03.03.2011 | 12:05

Διέκοψαν το ρεύμα στο σπίτι του ηλικιωμένου στους Αμπελόκηπους με αποτέλεσμα να τερματιστεί η συσκευή που τον βοηθούσε να αναπνεύσει.

Ο 90χρονος Σωτήρης Κατσιγιάννης παίρνει σύνταξη 570 ευρώ και αδυνατεί να πληρώσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ καθώς αναγκάζεται να ξοδεύει πολλά λεφτά για την υγεία του.

Ο ηλικιωμένος μένει μόνος του και αντιμετωπίζει σοβαρά αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν μονίμως συνδεδεμένος με συσκευή οξυγόνου η οποία για να λειτουργήσει χρειάζεται ηλεκτρικό ρεύμα

Η διακοπή του ρεύματος έγινε παρόλο που ο γιος του γέροντα είχε επισκεφθεί τον υπεύθυνο για τους διακανονισμούς, ενημερώνοντας τον με χαρτί από το νοσοκομείο για την κατάσταση της υγείας του γέροντα και ζητώντας έναν αξιοπρεπή διακανονισμό για το ποσό του χρέους που φτάνει τα 4.500 ευρώ.

Η ΔΕΗ αρνήθηκε τον διακανονισμό και χθες προχώρησε στην διακοπή της παροχής ρεύματος με αποτέλεσμα να θέσει σε κίνδυνο την ζωή του 90χρονου.

Η διακοπή μάλιστα έγινε από την κολόνα με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι ηλεκτρολόγοι να συνδέσουν προσωρινά την παροχή για να λειτουργήσει η συσκευή οξυγόνου.

Ο ηλικιωμένος όταν κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά τηλεφώνησε στο γιο του για να του πει ότι κάτι δεν πάει καλά κι εκείνος που είναι οδηγός έσπευσε στο σπίτι για να δει τι συμβαίνει. Μόλις συνειδητοποίησαν ότι είχε γίνει διακοπή ρεύματος, έσπευσαν στο σπίτι και οι γείτονες οι οποίοι παραχώρησαν μια μπαλαντέζα συνδεδεμένη με την πρίζα του σπιτιού τους.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook