Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Πάτρα: Η ακτινογραφία έδειξε το μεγάλο λάθος του γιατρού – Διεκδικεί αποζημίωση 1.500.000€!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Αγωγή-μαμούθ ύψους 1.500.000 ευρώ κατέθεσε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πατρών μια γυναίκα από το Ξυλόκαστρο εις βάρος των γιατρών και του προσωπικού του νοσοκομείου…

στο οποίο υποβλήθηκε σε μια εξαιρετικά επώδυνη χειρουργική επέμβαση. Τους κατηγορεί για βαρύτατη αμέλεια, καθώς ξέχασαν μέσα στο σώμα της μια χειρουργική γάζα που λίγο έλειψε να της στοιχίσει τη ζωή από σηψαιμία! Η συγκλονιστική περιπέτεια για την 65χρονη μητέρα τριών παιδιών ξεκίνησε στις 17 Μαρτίου 2009, όταν επισκέφθηκε το νοσοκομείο ζητώντας ιατρικές συμβουλές για ένα υπερηχογράφημα μήτρας – ωοθηκών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην αγωγή της, ο γιατρός που την εξέτασε της είπε ότι είχε ένα ινομύωμα διαμέτρου πέντε εκατοστών, το οποίο έπρεπε να αφαιρεθεί. Μάλιστα, την καθησύχασε ότι επρόκειτο για απλή επέμβαση και ότι δεν χρειαζόταν ολική αφαίρεση μήτρας διότι, όπως είπε, δεν αντιμετώπιζε άλλο πρόβλημα. Στις 24 Απριλίου 2009 η ασθενής ειδοποιήθηκε να κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο, για να υποβληθεί στις προεγχειρητικές εξετάσεις.

Όπως επισημαίνει στην αγωγή, λίγο πριν εισαχθεί στο χειρουργείο, χωρίς καμιά επιστημονική εξήγηση και νεότερη εξέταση, ο θεράπων γιατρός ανέφερε ότι θα έπρεπε να γίνει άμεσα ολική αφαίρεση της μήτρας. Από τη μια μέρα στην άλλη η διάγνωση άλλαξε αφήνοντας αποσβολωμένους την ασθενή και τον σύζυγό της. Eκτοτε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η 65χρονη, η ζωή της μετατράπηκε σε εφιάλτη.

Η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε στις 27 Απριλίου. Το επόμενο διάστημα η γυναίκα υπέφερε από αφόρητους πόνους και αιμορραγίες, αλλά ο γιατρός τη διαβεβαίωνε ότι δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας. Όμως, ο καιρός περνούσε και η κατάστασή της επιδεινωνόταν συνεχώς. Eπειτα από έναν μήνα, βλέποντας ότι πήγαινε από το κακό στο χειρότερο, καθώς ανέβασε και πυρετό, η γυναίκα φοβήθηκε ακόμη και για τη ζωή της και αποφάσισε να αναζητήσει αλλού ιατρική βοήθεια.

Ύστερα από πολυάριθμες εξετάσεις σε ιδιωτικά ιατρεία στο Ξυλόκαστρο και στην Πάτρα μια ακτινογραφία «έδειξε» τελικά ότι μέσα στην κοιλιά της είχε… ξεχαστεί μια γάζα, που της προκαλούσε εξόγκωμα και ενοχλήσεις! Η 65χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα με σοβαρό κίνδυνο σηψαιμίας και την 1η Ιουνίου υποβλήθηκε σε δεύτερη  επέμβαση, για να αφαιρεθεί το ξένο σώμα. Oπως, μάλιστα, της είπε ο χειρουργός της, σώθηκε στο παρά πέντε!

Η επόμενη κίνηση για την 65χρονη ήταν να καταθέσει αγωγή στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Πατρών, διεκδικώντας αποζημίωση 1.500.000 ευρώ από το νοσοκομείο. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει σε αυτήν, για την περιπέτεια που ακολούθησε την εγχείρηση (που η ίδια χαρακτηρίζει άσκοπη και αυθαίρετη) «βαρύτατη υπαιτιότητα υπέχουν οι ιατροί, τα αρμόδια όργανα και υπηρεσίες του νοσοκομείου».

Πηγή: Εφημερίδα Κόσμος Πάτρας

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε