Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πάτρα: Η αλήθεια πίσω από την δολοφονία 17χρονου από συμμαθητή του σε σχολείο!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Ο 15χρονος μαθητής πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο Γιώργο στην αυλή δημοτικού σχολείου
– Συνελήφθη ο ανήλικος δράστης που έδωσε τις δικές του εξηγήσεις στους αστυνομικούς για το έγκλημα
– Φρούριο η περιοχή με τους αστυνομικούς να φοβούνται και να προσπαθούν να προλάβουν αντίποινα
– Σοκαρισμένοι οι φίλοι και οι καθηγητές των δύο παιδιών που δεν φαντάζονταν τα όσα θα συνέβαιναν
– Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας – Συνεχείς καταθέσεις από πρόσωπα κλειδιά της υπόθεσης

Ισχυρό σοκ στην τοπική κοινωνία, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, έχει προκαλέσει η δολοφονία 17χρονου παιδιού από συμμαθητή του, που έγινε στο προαύλιο δημοτικού σχολείου στην Κάτω Αχαϊα, αργά χθες το βράδυ. Αρχικά το θύμα διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας, όπου κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο.

Διασωληνωμένος έφτασε στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Πάτρας, με τους γιατρούς να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον κρατήσουν στη ζωή. Ο άτυχος Γιώργος όμως δεν τα κατάφερε και λίγο πριν τις 23.00 χθες το βράδυ κατέληξε.

Ο 17χρονος έφερε βαριά κάκωση θώρακος, καρδιάς και ήπατος. Μάλιστα χρειάστηκε να του γίνει μετάγγιση αίματος λόγω ακατάσχετης αιμορραγίας, αλλά οι προσπάθειες των γιατρών δεν απέφεραν καρπούς.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το χρονικό της δολοφονίας και οι άγνωστες πτυχές της

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 15χρονος φέρεται να πήρε την κυνηγετική καραμπίνα από το σπίτι του και να πήγε στην περιοχή του 2ου δημοτικού σχολείου Κάτω Αχαΐας, όπου βρισκόταν ο 17χρονος, μαζί με άλλους συνομηλίκους του. Εκεί κάτω από συνθήκες που δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως τον πυροβόλησε στην κοιλιά και στον θώρακα.

Πληροφορίες του Νewsit.gr αναφέρουν πως ο 15χρονος έχει πρόβλημα στην ομιλία με αποτέλεσμα εδώ και καιρό να δέχεται τα πειράγματα του 17χρονου και της παρέας του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 17χρονος παρενοχλούσε την αδελφή του 15χρονου με αποτέλεσμα οι δύο μαθητές να έχουν διαρκείς προστριβές, εντός και εκτός σχολείου.

Όλα αυτά στάθηκαν οι αφορμές για ακόμα ένα καυγά χθες, την ώρα που ο 15χρονος συναντήθηκε με την παρέα του 17χρονου στον χώρο του 2ου δημοτικού σχολείου. Οι δύο νεαροί ήρθαν στα χέρα και ο 17χρονος φέρεται να χτύπησε τον 15χρονο που έφυγε από το σημείο, με σκισμένη μπλούζα.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στη συνέχεια οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 15χρονος πήγε στο σπίτι του θείου του, πήρε μια καραμπίνα και επέστρεψε πυροβολώντας τον 17χρονο. Μετά το περιστατικό μάρτυρες είδαν τον 15χρονο να απομακρύνεται από το σημείο με το αυτοκίνητο του πατέρα του. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν λίγο αργότερα σε ερημική περιοχή.

”Δεν ήθελα να τον σκοτώσω”

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανήλικος δράστης είπε στους αστυνομικούς ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον 17χρονο αλλά να τον φοβίσει και να τον κάνει να σταματήσει τις αλλεπάλληλες, όπως φέρεται να είπε, επιθέσεις εναντίον του. ”Ήθελα να του δώσω ενα μάθημα για να μην με ξαναπειράξει” φέρεται να είπε.

Κατά τον ίδιο το όπλο εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη που συγκλονίζει τη χώρα.

Φρούριο η περιοχή ανάμεσα στα σπίτια δράστη και θύματος

Σημειώνουμε πως η περιοχή της Κ. Αχαϊας θυμίζει φρούριο, με τις αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται επί ποδός υπό τον φόβο βεντέτας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σπίτια των δύο οικογενειών είναι πολύ κοντά. Στην Κάτω Αχαΐα έχει μεταβεί και ομάδα της ΟΠΚΕ, προκειμένου να ελέγχει τις ζώνες ανάμεσα στα σπίτια του θύματος και του δράστη.

Στο πλαίσιο των ερευνών της αστυνομίας, συνελήφθη και η 42χρονη μητέρα του 15χρονου για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, ενώ αναζητούνται ο 42χρονος πατέρας του και ο 39χρονος θείος του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου και πλημμελούς φύλαξης και κατοχής, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, κυνηγετικού όπλου.

Ο 15χρονος, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία, καθώς και η μητέρα του θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε