Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Πάτρα: Ιατροδικαστής ”σταυρώνει” τους γονείς για την κακοποίηση του βρέφους – Νέα προθεσμία σε μάνα και πατέρα [pics]

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οργή για τους γονείς που καθημερινά έρχονται σε όλο και πιο δύσκολη θέση. Η ιατροδικαστής που εξέτασε το βρέφος λύνει τη σιωπή της…

Προθεσμία για να απολογηθούν αύριο το πρωί στον ανακριτή Πατρών, πήραν λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι, ο 19χρονος πατέρας και η 27χρονη μητέρα, που κατηγορούνται για την κακοποίηση του επτά μηνών παιδιού τους. Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατηγορούνται πως προκάλεσαν μώλωπες και καψίματα στο βρέφος, το οποίο νοσηλεύεται από το περασμένο Σάββατο, στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας. Οι γονείς φέρονται να ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς που ασχολούνται με την υπόθεση, ότι δεν προκάλεσαν οι ίδιοι τα χτυπήματα στο βρέφος, αλλά το δύο χρόνων αδελφάκι του. Όσον αφορά τα καψίματα, ισχυρίστηκαν ότι προκλήθηκαν από γάλα που έριξε κατά λάθος πάνω στο βρέφος, το αδελφάκι του.

Η ιατροδικαστής για την κακοποίηση του βρέφους

Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα δηλώνει πως πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας αφού τα σημάδια από την κακοποίηση στο κορμάκι του μωρού μαρτυρούν την αγριότητα με την οποία βασανίστηκε το μικρό αγγελούδι. Βασανιστήρια που δεν θα μπορούσε να κάνει το χέρι ενός δίχρονου παιδιού όπως θέλουν οι γονείς του βρέφους να υποστηρίζουν, αλλά το χέρι ενός ενήλικα. «Μιλάμε για ένα βαρύ περιστατικό κακοποίησης. Το βρέφος φέρει πολλαπλές κακώσεις σε όλο του το σώμα, τόσο εκχυμώσεις, όσο και εγκαυματικές βλάβες, αλλά και κατάγματα και στα δύο πόδια του. Οι εκχυμώσεις και τα εγκαύματα είναι σε όλο το σωματάκι του μωρού. Είναι ένα μωρό με κακή θρέψη, δηλαδή φαίνεται πολύ μικρότερο από την ηλικία του, με μία πολύ μικρή επιφάνεια σώματος και στο μικρό αυτό σωματάκι και πρόσωπο υπάρχουν κακώσεις παντού» λέει η ιατροδικαστής.

Ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού

Ανώνυμες καταγγελίες στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» είχε λάβει στο παρελθόν το Χαμόγελο του Παιδιού για τη μητέρα που κατηγορείται ότι κακοποίησε το ηλικίας επτά μηνών μωρό της στην Πάτρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, από το 2009 ως το 2011 πολίτες έκαναν ανώνυμες καταγγελίες για την κακοποίηση και παραμέληση από τη συγκεκριμένη γυναίκα των άλλων τριών ανήλικων παιδιών της. Όπως αναφέρει, άμεσα είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές της περιοχής και τα παιδιά απομακρύνθηκαν από την οικογένεια και ζουν σε πλαίσιο παιδικής προστασίας. Μετά τη δημοσιοποίηση της τραγικής ιστορίας για την κακοποίηση του βρέφους, το Χαμόγελο του Παιδιού επισημαίνει ότι κοινωνική λειτουργός του επικοινώνησε με το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, όπου δηλώθηκε η διαθεσιμότητα του οργανισμού τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.

Οι γονείς υποστήριξαν στους αστυνομικούς ότι τα χτυπήματα στο 7 μηνών κοριτσάκι τα προκάλεσε το κατά δύο χρόνια μεγαλύτερο αδελφάκι του, καθώς και ότι τα εγκαύματα δεν είναι από τσιγάρο, αλλά από καυτό γάλα που έχυσε πάνω στο βρέφος το αδελφάκι του. Οι γιατροί όμως από την πρώτη στιγμή τους διαψεύδουν. Κρίνουν ότι τα εγκαύματα προήλθαν από τσιγάρα που έσβηναν στο σώμα του. Επιπλέον από τις νέες εξετάσεις φάνηκε, ότι το παιδί δεν είχε φυσιολογική ανάπτυξη. ”Το μωρό δεν διατρεφόταν όπως έπρεπε” είπαν μεταξύ άλλων οι γιατροί του νοσοκομείου, που παραμένει το άτυχο αγγελούδι…

Σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας στο Ράδιο Γάμμα, ο δικηγόρος του ζευγαριού Γιάννης Αποστολόπουλος, οι κατηγορίες που τους έχουν ασκηθεί είναι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή βία και αν τελικά οι δυο τους κριθούν ένοχοι, κινδυνεύουν με 5 έως 10 χρόνια φυλάκισης. Ο ίδιος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την υπεράσπισή τους, εάν αποδειχθεί πως οι ισχυρισμοί τους είναι αβάσιμοι.

Το κουβάρι των αποκαλύψεων άρχισε να ξετυλίγεται πριν από 3 μέρες (23-07-2017) όταν το άτυχο αγγελούδι μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο από τους νεαρούς γονείς του. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το μωρό έφερε μώλωπες σε όλο του το σώμα και καψίματα πιθανότατα από τσιγάρα που σβήστηκαν πάνω του. Συγκλονισμένοι είδαν την κατάσταση του παιδιού, το εισήγαγαν αμέσως για νοσηλεία και φυσικά ειδοποίησαν την αστυνομία.

Αυτό που προκάλεσε την οργή ακόμη και των γιατρών ήταν η αποκάλυψη οτι τα τραύματα στο παιδί τα προκάλεσαν οι ίδιοι του οι γονείς, ηλικίας 19 και 27 ετών! Όλα συνέβησαν σύμφωνα με τα όσα είπαν οι γονείς στους αστυνομικούς που κλήθηκαν στο νοσοκομειο, το απόγευμα του Σαββάτου στο ισόγειο του σπιτιού που διαμένουν ο 19χρονος πατέρας και η 27χρονη μητέρα στην Πάτρα. Οι γονείς έκαψαν και χτύπησαν βάναυσα το βρέφος τους. Προσπάθησαν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες αλλά οι ώρες περνούσαν αργά και βασανιστικά για το αγγελούδι. Μία μέρα μετά φοβήθηκαν και αποφάσισαν να το πάνε στο πανεπιστημιακό νοσοκομειο Πατρών.

Η τραγική είδηση προκαλεί οργή και συγκίνηση στην τοπική κοινωνία. Αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει να παίρνουν καταθέσεις από γείτονες του ζευγαριού που δηλώνουν άγνοια για τα όσα συνέβαιναν μέσα στο σπίτι. Κάποιοι έχουν πει πως άκουγαν φωνές, αλλά κανείς δεν υποψιάστηκε τα όσα συνέβαιναν.

Πληροφορίες: thebest.gr, patrastimes.gr, tempo24.gr, dete.gr

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε