Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Πάτρα: Μαγαζιά του κέντρου χωρίς “σεφτέ” επί τρείς εβδομάδες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δραματικές ώρες περνά το 70% των εμπόρων της Πάτρας σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τα έως τώρα στοιχεία σχετικά με την κίνηση την περίοδο των εκπτώσεων, σε συνάρτηση με την αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεων που “τρέχουν”.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο patrastimes.gr ο γραμματέας του εμπορικού συλλόγου Ν. Στριφτούλιας το 70% των εμπόρων μελών του Συλλόγου οφείλει τις ασφαλιστικές του εισφορές στο ταμείο των εμπόρων.

Αυτό το ποσοστό σε απόλυτους αριθμούς σημαίνει πως από τα 5.000 μέλη του συλλόγου τα 3.500 έχουν απλήρωτη την ασφάλειά τους.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Στριφτούλιας ακόμα και εν μέσω εκπτώσεων έχουν υπάρξει εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Πάτρας, που δεν έχουν κάνει τις δύο τελευταίες εβδομάδες “σεφτέ” ενώ οι συνάδελφοί του σε ποσοστό έως και 80% έχουν απλήρωτη τη ΔΕΗ και το τηλέφωνο της επιχείρησης.

Αναφερόμενος στην απειλή λουκέτου σε όσους συλληφθούν να έχουν ανασφάλιστους εργαζόμενους, ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας επεσήμανε, πως “ο αρμόδιος υπουργός, σε ό,τι αφορά τον εμπορικό κόσμο της περιοχής ,δεν θα προλάβει να εφαρμόσει το νόμο, καθώς από τον Σεπτέμβρη τα λουκέτα θα μπουν από μόνα τους και θα πέσουν βροχή”.

Σε εμπορικούς δρόμους όπως η Κανακάρη, η Γεροκωστοπούλου, η Ερμού, η Ρήγα Φεραίου, αλλά ακόμα και σε δρόμους που παλαιότερα ήταν “φιλέτα” (Κορίνθου –Μαιζώνος- Αγίου Νικολάου-Αγ. Ανδρέου) η αναλογία κλειστών και ανοικτών μαγαζιών είναι με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις 60-40 και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις από το Σεπτέμβρη θα αρχίσει νέος κύκλος πτωχεύσεων που θα ανεβάσουν τον αριθμό των κλειστών εμπορικών καταστημάτων κατά 15 με 20% σε σχέση με σήμερα.

Διαβάστε ακόμα:

Ξενοδοχεία στην Κρήτη στο … σφυρί λόγω κρίσης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε