Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πάτρα: “Μόδα” τα πλαστά διαβατήρια για τους παράνομους αλλοδαπούς – 13 συλλήψεις!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τόσες είναι οι συλλήψεις που έγιναν στο πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου. Οι αλλοδαποί επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα προς χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, χρησιμοποιώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Χθες το απόγευμα, συνελήφθησαν δύο Αφγανοί, δύο Πακιστανοί και ένας Σομαλός, ηλικίας από 18 έως 36 ετών, οι οποίοι, κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων, επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα Γαλλικών, Ισπανικών, Βελγικών, Ιταλικών και Πακιστανικών αρχών, τα οποία ήταν πλαστά.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από περίπου 20 ημέρες, είχαν συλληφθεί πάλι στο πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου οκτώ αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν επιχειρήσει να ταξιδέψουν και αυτοί προς το αεροδρόμιο Μπέργκαμο της Ιταλίας, χρησιμοποιώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των διωκτικών αρχών και με βάση τις 13 συλλήψεις που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό στο αεροδρόμιο του Αράξου, εκτιμάται ότι τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης αλλοδαπών, αποφάσισαν να επεκτείνουν την δραστηριότητά τους, μετά την έναρξη τακτικών πτήσεων προς Ιταλία και Μεγάλη Βρετανία.

Ωστόσο, όπως φαίνεται από τις συλλήψεις που έχουν γίνει, η Αστυνομία είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τον εντοπισμό των πλαστών εγγράφων, αφού η συγκεκριμένη μέθοδος χρησιμοποιείται από τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης μεταναστών και στο λιμάνι της Πάτρας.

Επιπλέον, όλοι όσοι εμπλέκονται με τους ελέγχους, περνούν από ειδική εκπαίδευση, ώστε να εντοπίζουν αμέσως την πλαστότητα των εγγράφων, διότι σε αρκετές περιπτώσεις έχει διαπιστωθεί ότι έχουν χρησιμοποιηθεί κλεμμένα έντυπα διαβατηρίων, ενώ άλλα έχουν παραποιηθεί, με την τοποθέτηση φωτογραφιών και την αναγραφή στοιχείων των ελεγχόμενων ατόμων, αντί των πραγματικών κατόχων.

Διαβάστε ακόμα:

Αχαϊα: ”Καλό δρόμο πατέρα” – Συγκίνηση για τον θάνατο του Αμπέτ Χασάν!

Αχαϊα: Διαπίστωσε τυχαία ότι η αδερφή του, είναι πόρνη!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε