Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Πάτρα: Νεφροπαθείς κάνουν αιμοκάθαρση σε συνθήκες παγετού

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δεκάδες άνθρωποι από την Αχαΐα την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία υποβάλλονται στη διαδικασία της αιμοκάθαρσης κάτω από δύσκολες συνθήκες…

Όπως διαβάζουμε στο PatrasTimes, αποκορύφωμα της κρατικής και διοικητικής αυθαιρεσίας που επικρατεί στο ΠΠΝΠ είναι το γεγονός ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα, δεκάδες ασθενείς υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση σε συνθήκες παγετού, καθώς στους χώρους που γίνεται η διαδικασία, το θερμόμετρο κυμαίνεται από 3 έως 6 βαθμούς κελσίου!

Οι νεφροπαθείς – σε πολλούς από τους οποίους η πίεση κατά την διαδικασία της αιμοκάθαρσης φτάνει ακόμα και 20 – εκπέμπουν sos καθώς παρά τις προσπάθειες τους οι υπεύθυνοι της διοίκησης σφυρίζουν αδιάφορα.

Η απάντηση της διοίκησης του ΠΠΝΠ στις διαμαρτυρίες των νεφροπαθών είναι πως λόγω κρίσης δεν υπάρχουν λεφτά για την αγορά πετρελαίου.

Ωστόσο το “άλλοθι” των διοικούντων καταρρίπτεται, καθώς σύμφωνα με το PatrasTimes, την ίδια στιγμή σε όλες τις άλλες πτέρυγες του Νοσοκομείου για να καλυφθούν οι ανάγκες θέρμανσης , έχουν επιστρατευθεί και χρησιμοποιούνται θερμαντικά σώματα ( θερμοπομποί- κλιματιστικά – λάμπες υδρογόνου ) αλλά για τους αιμοκαθαριζόμενους δεν έχει ληφθεί καμία πρόνοια.

Διαβάστε ακόμα:

Αχαϊα: Ελεύθερος ο κομμωτής που κατηγορήθηκε για ασέλγεια!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε