Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Πάτρα: Ο δήμος έκοψε το νερό στην Ολυμπία Οδό

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το νερό της Ολυμπίας Οδού έκοψε η ΔΕΥΑΠ, καθώς αποκαλύφθηκε ότι ο Δήμος Πατρέων, εδώ και χρόνια πληρώνει το νερό του παραχωρησιούχου.

Όπως εξήγησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Ανδρέας Παπανικήτας, η Ολυμπία Οδός είχε μια προφορική σύμβαση με τη ΔΕΥΑ Ρίου, στο πλαίσιο της οποίας ο Δήμος θα παρείχε νερό στην παραχωρησιούχο για τις ανάγκες των εργασιών και η Ολυμπία Οδός θα κατασκεύαζε ανταποδοτικό έργο ύδρευσης στο Δήμο.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ το έργο δεν έγινε ποτέ, αλλά η “Ολυμπία” εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί το νερό, χωρίς να πληρώνει. Έτσι η “σύμβαση” πέρασε από τον πρώην καποδιστριακό Δήμο στη ΔΕΥΑΠ, η οποία αποφάσισε να βάλει τέλος στην άτυπη συμφωνία. “Δεν μας κάλυπτε μια προ ετών προφορική συμφωνία” δήλωσε στο tempo24.gr, ο κ. Παπανικήτας.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανικήτα έχει δοθεί στην εταιρία ένα άρκετά μεγάλο διάστημα προκειμένου να παρουσιάσει στον δήμο στοιχεία, βάσει των οποίων έχουν γίνει τα ανταποδοτικά έργα, αν και οπως τονίζει “Αν και έχουμε ζητήσει εγγράφως εξηγήσεις από την εταιρία εδώ και αρκετό καιρό, δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση. Εμείς πάντως δεν έχουμε βρει κανένα ιδιωτικό συμφωνητικό. “Η συμφωνία που επικαλούνται είναι ότι ο δήμος θα παραχωρούσε 1200 κυβικά νερού την εβδομάδα και η εταιρία θα προχωρούσε σε ανταποδοτικά έργα. Υποστηρίζουν ότι έχουν κάνει εργασίες στον Ψαθόπυργο ύψους 120.000 ευρώ, ενώ αναμένονται και άλλα ύψους 295.000 ευρώ περίπου”, συμπληρώνει ο κ. Παπανικήτας.

Σε περίπτωση που η εταιρία δεν απαντήσει εγγράφως, προσκομίζοντας στοιχεία για τη συμφωνία που είχε κάνει με τη ΔΕΥΑ Ρίου, τότε όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, ο δήμος θα απαιτήσει τα έργα, ή το αντίτιμο. Το οποίο θα πρέπει να υπολογιστεί από τις νομικες υπηρεσίες του δήμου.

Πηγή: Tempo24

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε