Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Πάτρα: Πήραν στο κυνήγι τους αστυνομικούς με νεράτζια και τασάκια!

ΦΩΤΟ από dete.gr
ΦΩΤΟ από dete.gr

Ένταση δίχως τέλος στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Εξαγριωμένο πλήθος πέταξε μπουκάλια και τασάκια, με χημικά απάντησε η αστυνομία… (δείτε τα βίντεο)

Απίστευτες σκηνές στο κέντρο της Πάτρας. Περίπου 2.000 πολίτες από 2 σημεία στο ύψος της οδού Αγ.Ανδρέου αμέσως μόλις τελείωσε η παρέλαση άρχισαν να κυνηγούν αστυνομικούς.

Στην πλατεία Τριών Συμμάχων σημειώθηκαν νέα απεισόδια με την αστυνομία να “μπλοκάρει” τους “Αγανακτισμένους” που θέλησαν να διαδηλώσουν μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης. Ο κόσμος εξαγριωμένος πέταξε στους αστυνομικούς μπουκάλια, νεράτζια, τασάκια ενώ η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα δημιουργώντας μια αφόρητη ατμοσφαιρα. Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί πέντε άτομα.

Πεδίο μάχης έγινε νωρίτερα και η Αγίου Νικολάου, με τους αστυνομικούς να ρίχνουν χημικά κατά των μελών των λαϊκών συνελεύσεων της Πάτρας που επιχείρησαν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων. Η αστυνομία έχει στήσει κάγκελα στο ύψος του Ιντεάλ για να αποτρέψει την προσέγγιση και στο σημείο διεξάγονται μάχες σώμα με σώμα.

Η ρίψη των χημικών έγινε ενώ όλες οι καφετέριες ήταν γεμάτες από κόσμο, ο οποίος έφυγε για να γλιτώσει. Όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 150 μέλη λαϊκών επιτροπών κινήθηκε προς την εξέδρα των επισήμων. Η αστυνομία τους μπλόκαρε και ξεκίνησαν τα επεισόδια.
ΦΩΤΟ από dete.gr

Η παρέλαση ξεκίνησε λίγο πριν τις 12.30, με μισή ώρα καθυστέρηση και με τις κερκίδες των επισήμων κατά τα 2/3 άδειες υπό των φόβο των επεισοδίων.

Νωρίτερα, είχαμε μεγάλη ένταση κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας για την 25η Μαρτίου. Όπως καταγγέλλουν πολίτες, οι αστυνομικοί δεν τους άφηναν να πάνε στην εκκλησία, με σκοπό να προστατεύσουν τους πολιτικούς. Σύμφωνα με το dete.gr, δεν επέτρεπαν ούτε σε ηλικιωμένα ζευγάρια, να πλησιάσουν στην εκκλησία,

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της Πρωινής Γνώμης, Μαρία Ορφανου, για το NewsIt, οι αστυνομικοί έκαναν 30 προσαγωγές ατόμων που κουβαλούσαν σάκους ή είχαν αλογοουρά! Τα μέτρα ασφαλείας χαρακτηρίζονται πρωτοφανή  για την πόλη!

Οι πιστοί διαμαρτύρονταν λέγοντας πως “ένα κεράκι θέλουν να ανάψουν” αλλά οι αστυνομικοί τους επεσήμαναν πως… έχουν αυτές τις εντολές. Στην πλατεία Όλγας έγιναν και προσαγωγές ατόμων, σε απόσταση 200 μέτρων από την μητρόπολη. Δείτε τα βίντεο: στο πρώτο βλέπουμε τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας στους δρόμους της πόλης…

Στα επόμενα βίντεο θα δούμε πολίτες της Πάτρας να διαμαρτύρονται για τα όσα έγιναν…

Εν τω μεταξύ, η παρέλαση γίνεται χωρίς κυβερνητικό εκπρόσωπο. Nα σημειωθεί πως η μπάντα του Δήμου Πατρέων εμφανίστηκε με μαύρες κορδέλες στα μουσικά όργανα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Όλα όσα έγιναν στην στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα

Πάτρα: Χημικά και άγριο ξύλο στην παρέλαση!


Χανιά: Παρέλαση… χημικών – Μια γυναίκα στο νοσοκομείο!

Επεισόδια και χημικά στο Ηράκλειο- Διακόπηκε πριν ξεκινήσει η παρέλαση

Λάρισα: Παρέλαση με μούτζες και μάχες σώμα με σώμα!


”Επετειακό”… ξύλο στην παρέλαση της Ξάνθης – Video


Χίος: Διαδηλωτές ”μπλόκαραν” την παρέλαση – Άφαντοι οι επίσημοι!


Διαβάστε ακόμη όλα όσα έγιναν στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε