Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Πάτρα: Προφυλακιστέος για τα 370 κιλά κάνναβης – Λέει ότι δεν γνώριζε

ΦΩΤΟ από tempo24
ΦΩΤΟ από tempo24

Προφυλακιστέος με την κατηγορία της διακεκριμένης διακίνης νναρκωτικών ουσιών, κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή Πατρών, ο 62χρονος οδηγός της νταλίκας που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη από άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου, να μεταφέρει στο φορτηγό ψυγείο 370.887,5 gr ακατέργαστης κάνναβης, με προορισμό την Ιταλία.

Σύμφωνα με το tempo24, πρόκειται για Πατρινό αυτοκινητιστή, πατέρα δυο ανήλικων παιδιών και το συγκεκριμένο δρομολόγιο θα ήταν το πρώτο που θα εκτελούσε, για ελληνική εταιρεία διεθνών μεταφορών με έδρα την Βουλγαρία, καθώς για αρκετό διάστημα ήταν άνεργος. Απολογήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, στο δωμάτιο Νοσηλευτικού Ιδρύματος της Πάτρας, όπου νοσηλεύεται μετά από καρδιακό επεισόδιο που είχε, μετά τη σύλληψη του.

Σύμφωνα με το tempo24, ο άνδρας υποστηρίζει πως δεν γνώριζε την ύπαρξη των ναρκωτικών και πως το όχημα το παρέλαβε, από το Ασπρόπυργο με προορισμό την Ιταλία, μέσω του λιμανιού της Πάτρας. Μάλιστα ισχυρίστηκε πως κατόπιν εντολών θα μετέβαινε στη Ρώμη και στην Μπολόνια προκειμένου να ξεφορτώσει τις παλέτες με διαφημιστικό υλικό για σαμπουάν και χημικά – ναυτιλιακά είδη, που μετέφερε και από εκεί μέσω νέων οδηγιών θα του υποδεικνυόταν το σημείο που θα φόρτωνε νέο εμπόρευμα για το ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως η μεγάλη ποσότητα των ναρκωτικών, εντοπίστηκε σε ειδική κρύπτη που είχε διαμορφωθεί κατά μήκος της οροφής του φορτηγού, σφραγισμένη περιμετρικά με υλικό σιλικόνης. Μετά την έρευνα των Λιμενικών βρέθηκαν 120 αεροστεγείς αλουμινένιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης.

“Ο συλληφθείς οδηγός έχει δηλώσει πλήρη άγνοια για τα ναρκωτικά στο φορτηγό. Οι ισχυρισμοί του και τα στοιχεία της δικογραφίας, ερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές στο πλαίσιο της προανάκρισης και πιστεύουμε πως θα αποδειχθεί ο ισχυρισμός του, δήλωσε στο tempo24, o Πατρινός συνήγορος υπεράσπισης του 62χρονου, Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος του Αθανασίου. Την προανάκριση κάνει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών.

Πηγή: Tempo24

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε