Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πάτρα: Σήμα κινδύνου από το Πανεπιστήμιο της πόλης

ΦΩΤΟ από patrastimes.gr

Σε κίνδυνο βρίσκεται η λειτουργία του Πανεπιστημίου Πατρών, μετά το «κούρεμα» στις αρχές Μαρτίου των αποθεματικών του από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε μιλώντας στο patrastimes.gr ο πρύτανης Γ. Παναγιωτάκης, το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της πόλης, μπορεί να λειτουργήσει -με μεγάλη δυσκολία και χρωστώντας παντού- για ένα με δύο μήνες το πολύ καθώς ακόμα δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2012.

Ηδη συστήνεται νομική επιτροπή για να διεκδικήσει τα χρήματα που αυθαίρετα «κούρεψε» η Τράπεζα της Ελλάδος από τα αποθεματικά των Πανεπιστημίων μέσω μηνύσεων.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών αυτό ήταν παράνομο, γιατί ενώ η ΤτΕ μπορούσε να διαχειρίζεται τα χρήματα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ήταν υποχρεωμένη να ενημερώνει τις διοικήσεις για τις πράξεις της, κάτι που δεν έκανε. Αυτό αφήνει περιθώρια μέσω μηνύσεων να διεκδικήσουν πίσω τα χρήματα των αποθεματικών τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και βέβαια αυτό των Πατρών.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη, «είναι προφανές ότι μερικοί επιθυμούν να μετατρέψουν τη δημόσια παιδεία σε παιδεία επί πληρωμή και μάλιστα πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι το περιμέναμε».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε