Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Πάτρα: Σπαρακτικά μηνύματα στο facebook για τον θάνατο του Τάκη Γκίκα – Το τελευταίο ζεϊμπέκικο της ζωής του (Φωτό)

ΦΩΤΟ από thebest.gr
ΦΩΤΟ από thebest.gr

Ο θάνατος του 65χρονου Τάκη Γκίκα έχει βυθίσει στο πένθος φίλους και συγγενείς του…

Ο γνωστός και από την ενασχόλησή του με το δήμο της Πάτρας, οδοντίατρος Τάκης Γκίκας έφυγε σήμερα στις 09.00 το πρωί από τη ζωή, σε ηλικία 65 ετών, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός στην πόλη της Πάτρας, της οποίας ήταν γέννημα-θρέμμα.
ΦΩΤΟ από thebest.gr

Από τα φοιτητικά του χρόνια, την περίοδο της χούντας, εντάχθηκε στην κεντροαριστερά και έγινε μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974. Ως φοιτητής της Οδοντιατρικής γνωρίστηκε και ανέπτυξε σχέσεις με τον Κώστα Λαλιώτη, τον Δημήτρη Ρέππα, τον Στέφανο Μανίκα και άλλα στελέχη που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο κατά τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, ουδέποτε διεκδίκησε ή δέχθηκε δημόσιες θέσεις, επιλέγοντας να παραμείνει μάχιμος οδοντίατρος, αλλά και ενεργός πολίτης. Από το ΠΑΣΟΚ αποχώρησε το 1984, όταν οι πολλοί προσχωρούσαν. Τα τελευταία χρόνια είχε εκδηλώσει την υποστήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ.
ΦΩΤΟ από thebest.gr

Με το που έγινε γνωστή είδηση, η σελίδα του 65χρονου στο facebook γέμισε από μηνύματα. Η «Ρόζα» ήταν το αγαπημένο τραγούδι του Τάκη Γκίκα και αυτό επέλεξε να του αφιερώσει η δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός Ρούλα Κωστακοπούλου με το εξής σχόλιο: «Για τον Τάκη, που ένοιωθε τον λυγμό, αυτού του τραγουδιού… Ωραίος άνθρωπος!!! Καλο ταξίδι στ´ άστρα, Τάκη…”

Το Θερινό Χάραμα του αφιέρωσε το “Μια στάση εδώ” του Δημήτρη Μητροπάνου επισημαίνοντας: Για τον φίλο μας Τάκη Γκίκα… Καλό ταξίδι…

Ο πρώην βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Θωμάς σημειώνει: «Φίλε Τάκη Γκίκα καλό ταξίδι….πάντα νωρίς διάλεγες τον άλλο δρόμο…», ανεβάζοντας και αυτός μια φωτογραφία του εκλιπόντος που χόρευε ζεϊμπέκικο.

Πηγή: thebest.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε