Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Πάτρα: Στο εδώλιο πρόεδρος Σωματείου για απάτη κατά τη διαδικασία εκλογής του

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Για απάτη, νοθεία σε αποτέλεσμα εκλογών,  απόκρυψη απώλειας της ιδιότητας του υπαλλήλου και μη παράδοση μητρώου μελών ως έχοντες έννομο συμφέρον στη διενέργεια εκλογών, παραπέμπεται πρόεδρος σωματείου εργαζομένων  το οποίο ανήκει στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας.

Μαζί παραπέμπονται τρία ακόμα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, εκ των οποίων το ένα απέκρυψε πως είχε βγει στη σύνταξη και το απέκρυψε, με αποτέλεσμα να συμμετάσχει παράνομα στην εκλογική διαδικασία και να αλλοιώσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η δίωξη ασκήθηκε αυτεπάγγελτα από τον εισαγγελέα μετά από την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά του προέδρου, καταθέτοντας στοιχεία από τα οποία προέκυπτε πως  επί σειρά ετών δεν είχε κολλήσει ούτε μισό ένσημο!

Η παραπομπή της πλειοψηφίας του προεδρείου ενώπιον της δικαιοσύνης, αναμένεται να  έχει και πολιτικές προεκτάσεις, καθώς  η ηγεσία του σωματείου έτυχε της στήριξης στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, με αποτέλεσμα να απαιτούνται τώρα εξηγήσεις καθώς στις τάξεις του σωματείου και του Εργατικού Κέντρου αποτελούσε κοινό μυστικό, ότι οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι στερούντο των νόμιμων προϋποθέσεων για να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται, πως  πριν από καιρό είχαν δει το φως  δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, το πρόσωπο που ηγείται του συγκεκριμένου σωματείου εργαζομένων, διατηρεί επιχείρηση και μάλιστα εκτελεί παραγγελίες για λογαριασμό άλλων επιχειρηματιών, στους οποίους εργάζονται μέλη του σωματείου το οποίο εκπροσωπεί!

Πηγή: patrastimes

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε