Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πάτρα: Συγκλονίζει ο θάνατος της 8χρονης Μαρίας που έπεσε σε κώμα στα γενέθλιά της [pic, vids]

ΦΩΤΟ από dete.gr
ΦΩΤΟ από dete.gr

Το χαμογελαστό αγγελούδι πέθανε και βύθισε τους συγγενείς της στο πένθος. Τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών ερευνών περιμένει η οικογένεια…

της μικρής Μαρίας από το Μιντιλόγλι, που έφυγε από τη ζωή ύστερα από νοσηλεία μερικών ημερών, αρχικά στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων και στη συνέχεια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών όπου κατέληξε. Σε τραγική κατάσταση από χθες τα ξημερώματα οι γονείς της μικρής και ο 9χρονος αδελφός της, που δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που τους χτύπησε…

Το κοριτσάκι εισήχθη στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας με πυρετό. Η κατάστασή της όμως την περασμένη Τρίτη (τραγική ειρωνία ήταν η ημέρα των γενεθλίων της) υποτροπίασε ξαφνικά και έπεσε σε κώμα. Τότε μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου όπου τελικά παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή.

Η διάγνωση ήταν ο περιβόητος ιός της γρίπης. Ο Η1Ν1. Ομως το γεγονός πως ένα μικρό παιδί καταλήγει δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Συγγενείς περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων και τις διαγνώσεις των ιατρών για να κινηθούν ανάλογα. Δεν επιρρίπτουν όμως καμία ευθύνη στην ΜΕΘ Παίδων του Ρίου στην οποία έγινε ότι το δυνατόν για να κρατηθεί το παιδί στην ζωή. Ομως πιστεύουν πως χάθηκε πολύτιμος χρόνος στο Καραμανδάνειο. Ο πυρετός επέμενε αλλά δεν αντιμετωπίστηκε όπως ίσως θα έπρεπε για την σοβαρότητα του ιού.

Οι γονείς της τουλάχιστον μέχρι χθες το βράδυ δεν είχαν υποβάλει γραπτώς ή προφορικώς κάποια καταγγελία σε βάρος των γιατρών του ενός ή του άλλου νοσοκομείου. Η περίπτωση πάντως της μικρής και η τόσο άσχημη υποτροπή της υγείας της μέσα σε διάστημα λίγης ώρας φαίνεται ότι είναι ιδιαιτέρως σπάνια στα ιατρικά χρονικά.

Πηγή: thebest.gr, patrastv.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε