Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Πάτρα: Το παράνομο φορτίο ήταν κρυμμένο σε βρεφικά είδη και βαμβακόσπορο! ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ από το PatrasTimes
ΦΩΤΟ από το PatrasTimes

Η νευρικότητα, η λάθος συμπεριφορά και γενικότερα οι περίεργες κινήσεις των δύο οδηγών , κίνησαν τις υποψίες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών.

Το αποτέλεσμα από τον έλεγχο στα δύο φορτηγά, ήταν να εντοπιστούν οι μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και λαθραίων τσιγάρων, όπως διαβάζουμε στο PatrasTimes.

Όπως είπε ο Υπολιμενάρχης Πάτρας, αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Γιάννης Βασιλόπουλος “χθες στις 5.30 το απόγευμα στην πύλη εισόδου οχημάτων του νοτίου λιμένα, συνελήφθη ο 71χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού, διότι μετέφερε, επιμελώς κρυμμένα στο χώρο του φορτίου, δηλαδή σε παλέτες με χαρτοκιβώτια περιέχοντα στοματικό διάλυμα και είδη βρεφικής περιποίησης, συνολικά 9.950 κούτες λαθραίων τσιγάρων (1.990.000 τσιγάρα), για τα οποία δεν διέθετε νόμιμα πρακτικά κατοχής και διακίνησης”.

Είπε, ότι λίγη ώρα αργότερα, συνελήφθη με τη βοήθεια σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, 56χρονος αλλοδαπός, οδηγός του φορτηγού πριν μπει σε πλοίο με προορισμό την Βενετία Ιταλίας.
Ο οδηγός μετέφερε κρυμμένες σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη μέσα στο χώρο του φορτίου, 372 συσκευασίες που περιείχαν φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 401.140 κιλών!

ΦΩΤΟ από το PatrasTimes

Ομογενής από τη Ρωσία ο ένας, από τη Σλοβακία ο δεύτερος

Οι δύο συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το λαθραίο εμπόρευμα, τα ναρκωτικά, τα δύο φορτηγά καθώς και χρηματικό ποσό αλλά και κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.

Ο οδηγός του φορτηγού που μετέφερε τα λαθραία τσιγάρα είναι 71 ετών ομογενής, γεννημένος στη Ρωσία με ελληνικό διαβατήριο, ενώ το φορτηγό είχε βουλγάρικες πινακίδες. Το αυτοκίνητο με το φορτίο του ξεκίνησε από τον ελλαδικό χώρο και θα πήγαινε στην Ιταλία.

Όσον αφορά το όχημα με τα ναρκωτικά, ο οδηγός του ήταν από τη Σλοβακία και είχε ξεκινήσει το δρομολόγιο από πόλη της Βορείου Ελλάδος, ενώ αρχικός προορισμός του ήταν η Ιταλία, όμως ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί κατά πόσο ήταν και ο τελικός προορισμός του.

Η παρατηρητικότητα οδήγησε στις χειροπέδες

Ιδιαίτερη πληροφόρηση όσον αφορά τα δύο συγκεκριμένα περιστατικά, δεν υπήρχε, σύμφωνα με πληροφορίες, όμως οι υποθέσεις βγήκαν εις πέρας επιτυχώς, χάρη κυρίως στην παρατηρητικότητα και την εμπειρία των στελεχών του Λιμεναρχείου Πατρών.

“Και οι δύο υποθέσεις ήταν δύσκολες ως προς τον εντοπισμό, όμως έγινε κατορθωτό χάρη στην εμπειρία των στελεχών και την παρατηρητικότητα” συμπλήρωσε ο κ. Βασιλόπουλος προσθέτοντας πως για τα λαθραία τσιγάρα, αυτά ήταν στο μέσο του φορτίου, δεν μπορούσε να δει κανείς ενώ και στο ζήτημα των ναρκωτικών, είχαν τοποθετηθεί σε ειδική κρύπτη με διπλό πάτο στην καρότσα”.

Έχουν μειωθεί πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσπάθειες των εμπόρων ναρκωτικών, των διακινητών και των συμμοριών που ασχολούνται με λαθραίες μεταφορές, να περάσουν τα “εμπορεύματά” τους μέσω του λιμανιού της Πάτρας κυρίως λόγω του εθνικού οδικού δικτύου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το PatrasTimes, ελάχιστοι είναι πλέον αυτοί που επιλέγουν τη σύνδεση της Ελλάδος με την Ιταλία μέσω της Πάτρας και αυτό γιατί το οδικό δίκτυο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και δεν μπορούν να διακινδυνεύουν. Αντίθετα επιλέγουν περισσότερο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ή δρομολόγια μέσω της Αλβανίας, αφού το οδικό δίκτυο της Εγνατίας είναι καινούργιο και δίχως κανένα πρόβλημα.

Διαβάστε ακόμα:

Αρκαδία: Ξύλο σε γυναικείο ποδοσφαιρικό αγώνα! (VIDEO)

Κρήτη: Όλο το σχέδιο της απόβασης των αγροτών στην Αθήνα

Πρέβεζα : Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στα Δικαστήρια – ΒΙΝΤΕΟ

Ηράκλειο: Οι ”καλόγριες” ξέρουν να σερβίρουν καλά το παραμύθι με το μοναστήρι…

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε