Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Πάτρα: Το προεκλογικό μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο, ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής του!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων προσέφυγε ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης, που εξήγησε με δηλώσεις του, τι ακριβώς συνέβη…

Στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων προσέφυγε Πατρινός δικηγόρος, μετά την λήψη στο κινητό του τηλέφωνο, μηνύματα από υποψήφια βουλευτή και μάλιστα από την εκλογική περιφέρεια των Δωδεκανήσων.

Στην προσφυγή του ζητούσε την προστασία του από το νόμο, με το σκεπτικό, ότι ουδέποτε έδωσε την άδεια για χρήση του τηλεφωνικού αριθμού. Πρόκειται για τον δικηγόρο Πανάγο Σπυρόπουλο που ανέφερε, πως όλοι οι πολίτες, οφείλουν να κάνουν χρήση της δημοκρατίας και να μην επιτρέπουν να θίγεται η αξιοπρέπεια τους από μηνύματα και κλήσεις από υποψηφίους, κόμματα, εισπρακτικές εταιρείες, εταιρείες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και προώθησης προιόντων.

Από το 2010, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει εκδώσει και αποστείλει σχετική εγκύκλιο, η οποία όμως από τους περισσότερους δεν εφαρμόζεται, που σημαίνει ότι οι πολίτες έχουν καθήκον να αντιδράσουν, με το να μετατραπούν σε ενεργούς πολίτες.

Υπάρχουν νόμοι, τους οποίους είτε πρέπει να γνωρίζουμε για αν διατηρήσουμε την προσωπική μας ηρεμία, είτε να απευθυνθούμε στην ΕΚΠΟΙΖΩ και στον Συνήγορο του Πολίτη, για να μας κατατοπίσουν και να μας καθοδηγήσουν», επεσήμανε ο κ.Σπυρόπουλος.

Πηγή: patrastimes.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε