Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Πάτρα: ”Βροχή” οι προσφυγές από υπερχρεωμένους πολίτες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε επίπεδα ρεκόρ κυμαίνεται ο αριθμός της προσφυγής δανειοληπτών από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, στη δικαιοσύνη, προκειμένου να επιτύχουν μείωση έως και διαγραφή τους χρέους τους προς τις τράπεζες, καθώς αδυνατούν να καταβάλουν τις δόσεις.

Μέσα σε λίγους μήνες, μόνο μέσω του τοπικού γραφείου της ΕΚΠOΙΖΩ στην Πάτρα έχουν καταθέσει αιτήσεις στα ειρηνοδικεία της περιοχής 500 δανειολήπτες ενώ σε επίπεδο Αχαϊας Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας εκτιμάται πως ο συνολικός αριθμός των προσφυγών στη δικαιοσύνη από το σύνολο των καταναλωτικών οργανώσεων και ιδιωτικών γραφείων αγγίζει τις 3.500.

Σε δηλώσεις τους στο patrastimes.gr ο υπεύθυνος του γραφείου της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα Τάσος Νικολαδάκης έκανε λόγο για μπαράζ καταθέσεων προσφυγών εκ μέρους των δανειοληπτών οι οποίοι διαπιστωμένα αδυνατούν να εξοφλήσουν τα δάνεια τους.

Τα βήματα που απαιτούνται για την ένταξη των δανειοληπτών στις ρυθμίσεις του νόμου και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται αναλυτικά είναι τα εξής:

Στη ρύθμιση υπάγονται φυσικά πρόσωπα, καταναλωτές και επαγγελματίες (με εξαίρεση τους εμπόρους), που βρίσκονται σε αποδεδειγμένη μόνιμη αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους. Υπάγονται επίσης όλα τα χρέη, με εξαίρεση οφειλές από αδικοπραξία, διοικητικά πρόστιμα, φόροι και τέλη προς το Δημόσιο και προς Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε