Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πάτρα:Τα ντοκουμέντα του ”πολέμου” – Νέα βίντεο από τις μάχες!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Νέα επεισόδια γύρω από την Πειραϊκή Πατραϊκή που πλέον έχει σφραγιστεί – Δείτε νέα βίντεο με τις μάχες ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς…

Όλα έδειχναν ότι η χθεσινή νύχτα θα ήταν ήρεμη, μετά τα όσα έγιναν το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Όμως γύρω στις 21.15, γύρω από την Πειραϊκή Πατραϊκή, εμφανίστηκαν άτομα που φορούσαν κράνη και άρχισαν να πετούν πέτρες, ξύλα και μολότοφ στους αστυνομικούς. Ανδρες των 4 διμοιριών κινήθηκαν αστραπιαία και απάντησαν με χημικά.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και μετά τα μεσάνυχτα. Λίγο μετά τις 24.00, περίπου 50 άτομα, που παρέμεναν στην Ακτή Δυμαίων στο ύψος της αντιπροσωπείας της Nissan, άρχισαν να χτυπούν τα καδρόνια επάνω στα βαρέλια που είχαν  στήσει στη μέση του δρόμου και προκαλώντας λεκτικά τους αστυνομικούς, κινήθηκαν προς μια διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στο ύψος της εισόδου του νέου λιμανιού.

Τους πέταξαν πέτρες αλλά και μολότοφ, αρκετές από τις οποίες όμως δεν άναψαν, καθώς μπορεί η βροχή να είχε σταματήσει όμως, ο δρόμος ήταν βρεγμένος. Τελικά οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν με χρήση δακρυγόνων ενώ μία ακόμη διμοιρία των ΜΑΤ τους αιφνιδίασε βγαίνοντας από τον παράδρομο που βρίσκεται στα πλάγια της οινοπνευματοποιίας Σπηλιόπουλου. Τελικά απομακρύνθηκαν μετά από ώρα από το σημείο και τώρα βρίσκονται και πάλι στο ύψος της Nissan, κοντά στον ποταμό Γλαύκο.

Όλα αυτά με αφορμή τη δολοφονία του 30χρονου Αθ.Λαζανά, για την οποία κατηγορούνται λαθρομετανάστες. Διαβάστε τι είπε στο NewsIt ο πρώτος ξάδερφος του θύματος

Έφυγαν και οι τελευταίοι μετανάστες απ’ την Πειραϊκή Πατραϊκή
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Πρωινή γνώμη” ο Κώστας Πλατυκώστας – Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας, στον οποίο ανήκει το κτίριο της Πειραϊκής – Πατραϊκής, δήλωσε ότι οι 55 τελευταίοι λαθρομετανάστες που είχαν απομείνει μέσα στο κτίριο, μετά τα προχθεσινά επεισόδια αποφάσισαν να φύγουν μόνοι τους. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, επιστρατεύτηκε και πούλμαν για τη μεταφορά τους… Πού πήγαν, ακόμα παραμένει άγνωστο.

Χρυσή Αυγή: Δικαιώθηκε ο αγώνας των κατοίκων

Όπως αναφέρεται στο site της Χρυσής Αυγής “Πλήθος κατοίκων που πήρε την απόφαση να πάρει την κατάσταση στα χέρια του μετά και την δολοφονία του 30χρονου Έλληνα έξω από το σπίτι του κι ύστερα από ολονύχτιες μάχες κόντρα στις δυνάμεις ασφαλείας που αντί να προστατεύουν τους κατοίκους, έγιναν ασπίδα ασφαλείας για τους λαθρομετανάστες, κατάφερε να κερδίσει το αυτονόητο για την Πάτρα και τις ζωές τους. Για την υπόθεση μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΙ, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Ηλίας Κασιδιάρης

“Θέλουμε προστασία από την Αστυνομία”
Μετά τα όσα έγιναν στην Πάτρα, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ζήτησε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, μεγαλύτερη αστυνόμευσης μέσα και έξω από το λιμάνι της Πάτρας και περιπολίες αστυνομικών, σε μόνιμη βάση.

Η δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη
Με αφορμή τα όσα έγιναν, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δήλωσε ότι:
“Η πρόληψη και η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας αποτελεί αυστηρά αρμοδιότητα της Αστυνομίας σε μια συντεταγμένη Πολιτεία, όπως η ελληνική. Ας μην ξεχνάμε πως πίσω από τους αριθμούς της παράνομης μετανάστευσης υπάρχουν συνάνθρωποι μας και γι’ αυτό φαινόμενα αυτοδικίας, έλλειψης νηφαλιότητας και εκδήλωσης ακραίων και βίαιων συμπεριφορών δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υποκαταστήσει την Ελληνική Αστυνομία”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Αυτό είναι το παλικάρι που δολοφόνησαν μετανάστες στην Πάτρα-Τι λέει στο Newsit o ξάδελφος του

Μάχες σώμα με σώμα στην Πάτρα – Κάτοικοι και Χρυσή Αυγή κατά μεταναστών – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Έπιασαν 17χρονο Αφγανό για το φόνο του 30χρονου!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε