Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

“Πέφτουν” στα ναρκωτικά από τα 13 οι Χανιώτες!

“Πέφτουν” στα ναρκωτικά από τα 13 οι Χανιώτες!

Σοκάρουν τα στοιχεία, που δείχνουν ανησυχητική αύξηση των χρηστών ναρκωτικών στα Χανιά και μάλιστα στο μαθητικό πληθυσμό.

Το 2011 το 15,2% των μαθητών είχε κάνει χρήση κάποιας εξαρτησιογόνου ουσίας -κυρίως κάνναβης- έναντι του 2010, ποσοστό που συνολικά τριπλασιάστηκε τα τελευταία είκοσι χρόνια με τον μέσο όρο έναρξης της χρήσης να είναι περίπου τα 13 έτη, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά.

Όπως αναφέρει το prismanews.gr αυτό επισημάνθηκε και χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από δέκα δημόσιους φορείς των Χανίων που ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν από κοινού ένα τριήμερο εκδηλώσεων στην πόλη μας, με στόχο να στείλουν μήνυμα κατά της μάστιγας των ναρκωτικών στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών.

Οι εκδηλώσεις που αρχίζουν αύριο Κυριακή 24 Ιουνίου και θα διαρκέσουν έως την Τρίτη 26 Ιουνίου, γίνονται υπό την αιγίδα των: Π.Ε. Χανίων, Δήμου Χανίων και ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, με τη συνδιοργάνωση του Συμβουλευτικού Κέντρου Χανίων, του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, της Μονάδας Υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ Χανίων, του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Χανίων, του παραρτήματος του ΕΣΥΝ στα Χανιά και των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Χανίων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε