Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Πέλλα: Επιχείρηση διάσωσης για έναν… αργυροπελεκάνο!

Πέλλα: Επιχείρηση διάσωσης για έναν… αργυροπελεκάνο!

Το πουλί βρέθηκε τραυματισμένο από αγρότη στην περιοχή Παναγίτσα…

Μια διαφορετική επιχείρηση διάσωσης στήθηκε στην Έδεσσα του νομού Πέλλας, με “πρωταγωνιστή” έναν αργυροπελεκάνο, που βρέθηκε χτυπημένος.

Xάρη στην άμεση κινητοποίηση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης και τη μεταφορά του στις κλινικές της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) κατάφερε να σωθεί.

Το πουλί βρέθηκε τραυματισμένο από αγρότη στην περιοχή Παναγίτσα του νομού Πέλλας και, όπως διαπιστώθηκε από τον τοπικό κτηνίατρο, έφερε τραύματα από πιθανή πρόσκρουση ή πτώση- όχι πυροβολισμό.

Αμέσως, ειδοποιήθηκε ομάδα άμεσης επέμβασης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, που έσπευσε στην Έδεσσα, όπου είχε μεταφερθεί το πουλί, το οποίο και διακομίστηκε στις κλινικές της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος αργυροπελεκάνος έφερε δακτυλίδια στα πόδια και από τον αριθμό του φαίνεται ότι δακτυλιώθηκε στον υγρότοπο της Κερκίνης το 2010.

Σήμερα, η κατάσταση της υγείας του αργυροπελεκάνου είναι καλύτερη, μετά την επιστημονική περίθαλψη και φροντίδα που τού παρασχέθηκε από τους ανθρώπους της Κτηνιατρικής Σχολής.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε