Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 10 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πέλλα: Τα τοπικά προϊόντα κερδίζουν την αγορά της Ταϊβάν!

Πέλλα: Τα τοπικά προϊόντα κερδίζουν την αγορά της Ταϊβάν!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.05.2012 | 11:01
Πρώτη δημοσίευση: 23.05.2012 | 10:58

Ροδάκινα, βερίκοκα, κομπόστες και κατεψυγμένα κομμάτια κεράσια για την κατασκευή γλυκών είναι τα προϊόντα του νομού Πέλλας που έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν μία θέση στα ράφια των καταστημάτων της μακρινής Ταϊπέι.

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο όγκος των εξαγόμενων προϊόντων από την Ελλάδα προς την πρωτεύουσα της Ταϊβάν έχει αυξηθεί, ωστόσο στόχος της Αντιπεριφέρειας Πέλλας είναι να προωθήσει περαιτέρω τα τοπικά αγαθά, ενισχύοντας έτσι την οικονομία της περιοχής εν μέσω κρίσης.

Αναζητώντας οικονομικές διεξόδους και νέες αγορές, η Αντιπεριφέρεια Πέλλας θα συμμετάσχει, σε συνεργασία με το Δήμο Έδεσσας, σε διεθνή έκθεση τροφίμων στην Ταϊπέι, από 27 έως 30 Ιουνίου. Οι προετοιμασίες για την έκθεση αλλά και θέματα που αφορούν τις δύο περιοχές συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε η νέα πρέσβειρας της Ταϊβάν στην Ελλάδα Agnes Hwa-Yue Chen, στην Έδεσσα.

 «Ψάχνουμε να βρούμε νέες αναδυόμενες οικονομίες για να προωθήσουμε τα προϊόντα της Πέλλας. Η αγορά της Ταϊβάν έχει αρκετά χρήματα και μας ενδιαφέρει να προωθήσουμε εκτός από τα φρούτα και τις κονσέρβες και νέα προϊόντα, όπως το μέλι και το λάδι. Θέλουμε να αναπτύξουμε σχέσεις προώθησης των προϊόντων και δικτύων πωλήσεων με την Ταϊπέι» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

 Η πρέσβειρα της Ταϊβάν από την πλευρά της έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την προώθηση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

 
   Διαδώστε αυτό το άρθρο