Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πέλλα: Τον σκότωσε ο ”κολλητός” του φίλος – Συγκλονίζει την Έδεσσα η ασύληπτη τραγωδία!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο νοσοκομείο της Έδεσσας, που παίχτηκε η τελευταία πράξη του δράματος. Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας…

Σε τραγωδία εξελίχθηκε για έναν 47χρονο κυνηγό η εξόρμηση που έκανε με την παρέα του στην Πέλλα. Ο 52χρονος φίλος του, τον πέρασε για θήραμα με συνέπεια να τον πυροβολήσει με την κυνηγητική του καραμπίνα, τραυματίζοντάς τον στον θώρακα. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο στο Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας, όπου όμως κατέληξε λίγο αργότερα παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή. Όπως έγινε γνωστό, η 12μελής παρέα είχε μεταβεί από νωρίς στην αγροτική περιοχή των Λύκων Έδεσσας για κυνήγι αγριόχοιρων και το τραγικό συμβάν εκτυλίχθηκε γύρω στις 12 παρά τέταρτο. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο 47χρονος φορούσε κάποιο διακριτικό. Ο 52χρονος συνελήφθη, ενώ η υπόθεση ερευνάται από το ΤΑ Έδεσσας.

Ισόβια για τη δολοφονία του Σάκη Μπελόκα

Απουσία του δράστη της δολοφονίας του 57χρονου Σάκη Μπελόκα, αλλά και μαρτύρων υπεράσπισης έγινε χθες η δίκη της υπόθεσης, με τον 77χρονο δολοφόνο να καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη. Ο Εισαγγελέας της Έδρας ήταν καυστικός ως προς την υπόθεση δολοφονίας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το έγκλημα ειδεχθές. Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών στην εκδίκαση της υπόθεσης δεν υπήρξαν εντάσεις. Εκτυλίχθηκε όλο το ιστορικό της υπόθεσης και ο δράστης της δολοφονίας εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του. Συμπτωματικά, την περασμένη Τετάρτη έφυγε από τη ζωή η μητέρα του αδικοχαμένου συνταξιούχου αστυνομικού και δημοτικού συμβούλου Πύργου σε ηλικία 95 ετών.

Το κακό συνέβη τον περασμένο Οκτώβρη, στο κέντρο του Λαμπετίου, στην αγορά του χωριού, μπροστά στα μάτια δεκάδων πολιτών. Ο 77χρονος δολοφόνος έφτασε με τη φρέζα του στο κέντρο του χωριού κρατώντας μια κυνηγετική καραμπίνα. Πλησίασε στα τραπέζια του καφενείου εκεί που ο Σάκης Μπελόκας και η παρέα του συζητούσαν. Αρχικά είπε στους θαμώνες “κάντε άκρη θα τον καθαρίσω. Οι άλλοι δεν φταίτε τίποτα” και αφού έρβισε το θύμα, πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής.

Ο δράστης χτύπησε τον άτυχο συνταξιούχο αστυνομικό στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα, ενώ χρησιμοποίησε και σκάγια για το κυνήγι αγριογούρουνου με μεγάλη διατρητική ικανότητα. Την ίδια στιγμή τα μέλη της παρέας του θύματος δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν, ούτε καν να τον μεταπείσουν. Μετά τους πυροβολισμούς, έπεσαν πάνω του να πάρουν το όπλο και εκτιμάται πως έπεσαν ακόμα δύο πυροβολισμοί στον αέρα. Οι θαμώνες του καφενείου ακινητοποίησαν το δράστη και στη συνέχεια τον παρέδωσαν στους αστυνομικούς που έφτασαν άμεσα στο σημείο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε